Moje pytanie jest takie czy można rozpoznać jakoś oszukany ksylitol i czy można go podmienić? że np. zamiast ksylitolu by mógłby być zwykły cukier tylko zaromatyzowany i inne rzeczy
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
kiedyś czytałem, że jest coś takiego jak ksylitol chiński robiony z kukurydzy, dlatego trzeba uważnie patrzeć na skład, ewentualnie kraj pochodzenia jeżeli jest wpisany ewentualnie kupować z certyfikatem jakości
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Raczej odczujesz czy to cukier wg mnie ksylitol mniej słodki jest
Z kukurydzy też ok jest
Z kukurydzy też ok jest
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Możesz spróbować czy karmelizuje na patelni. Jeżeli tak, to będzie cukier. Ksylitol nie powinien.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Wsyp trochę ksylitolu do małego szklanego naczynia, najlepiej fiolki. Jeśli cukier to będzie czarny osad a jeśli ksylitol to tylko się stopi. Wydaje mi się, że to tak było bo kiedyś sprawdzałem, ale już dość dawno, wpisz na youtubie.
...
Napisał(a)
Zapomniałem napisać, że trzeba podgrzać
Ja to sprawdzałem i wyszło, że mój ksylitol był prawdziwy.

...
Napisał(a)
Ksylitol jest bardzo drogi. Jak kolega wspomniał najlepiej certyfikowany. U mnie dosładzanie nawet ksilitolem to już historia. Stosować też można erytrytol. Jeszcze mniej kaloryczny w dodatku podobno IG-0.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!