ta... a ja jakos cwicze na wolno stojacych i jakos rosne, a tez mam 16 lat, no juz prawie 17, wzrostu nie zatrzymalem. gdybys wiedzial to wlasnie dzieki cwiczeniom organizm pobudzony jest do wzrostu i jeszce dizeki nim budujemy kosc, a wiesz dlaczego? bo dzieki cwiczeniom fizycznym wapń jest lepiej wchłaniany w kości, niż gdyby osoba chora na osteoporoze nie cwiczyla. jest tak w 100% i wiem co pisze ;/ a Ty f***MASTER sie wez nim nie przejmuj, bo dla mnei to on bredzi.
Sam lekarz mi tak mowil, do tego wystarczy ze sie nasluchalem innych lekarzy i zaden student awf nie bedzie mi wpierac innych glupot.
To samo moge napisac o kreatynie, ktora moz ei nie ma skutkow ubocznych, ale po dalszym stosowaniu jej np bez przerwy przez jakis okres ta galareta miedzy kregami w kregoslupie zamiast sie wydluzaj to kostnieje w podobna strukture do kosci i wtedy organizm na zachamowany wzrost.
Mozesz pisac ze co ja moge wiedziec, jelsi mam
17 lat, ale jesli Ty konczysz wlasnie awf, to wspolczuje tym, ktorzy beda pod Twoja opieka...
co do autora, aby zatrzymac wzrost trzeba naprawde niewiadomo ile ponad swoj poziom ciskac i jak miec zla technike, ale jesli ten ciezar jest w zakresie twoich mozliwosci to oki. a wzrost jest uwarunkowany genetycznie.