Ćwicze ten styl 8 miesięcy z tego co wiem to mało jest miejsc w Polsce gdzie uczą tego stylu.(Jak wchodziłem na oficjalną stronę to zaznaczone są chyba tylko cztery czy pięć miast) i to mnie zastanowiło. Jest tyle innych sztuk walki i są o niebo bardziej popularne w naszym kraju.
CZEMU WING-TSUN jest tak mało popularny?
Przecież tego nie wymyślono wczoraj!
1.W porównaniu do wielu innych styli jest prostszy w nauce
(no może chi-sau jest trudne ale i tak po roku nauki już zaczyna się tego człowiek powoli uczyć)
2. Nie trzeba być wielkim gościem, albo super rozciągniętym.
3. Styl dla ludzi w różnym wieku.
4. Pozwala wątłemu człowiekowi uzyskać siłę uderzenia, której normalnie by nie osiągnął.
itd, itd.
Więc styl ten nie ma ograniczeń dla których by ludzie z niego rezygnowali, a najlepsze jest to że jest łatwo przyswajalny
NAMAWIAM !!!!
Warto się zainteresować (chociaż dostęp mały i to może powodować problem), ale jeżeli jest u kogoś, warto spróbować.
Kolegów ćwiczących coś innego również żapraszam, sam chcę jeszcze coś dorzucić aby popracować trochę nad wyższymi kopnięciami.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć, a jeżeli ktoś to trenuje lub ma jakieś ciekawe wiadomośći także czekam na reakcje.
CZEMU WING-TSUN jest tak mało popularny?
Przecież tego nie wymyślono wczoraj!
1.W porównaniu do wielu innych styli jest prostszy w nauce
(no może chi-sau jest trudne ale i tak po roku nauki już zaczyna się tego człowiek powoli uczyć)
2. Nie trzeba być wielkim gościem, albo super rozciągniętym.
3. Styl dla ludzi w różnym wieku.
4. Pozwala wątłemu człowiekowi uzyskać siłę uderzenia, której normalnie by nie osiągnął.
itd, itd.
Więc styl ten nie ma ograniczeń dla których by ludzie z niego rezygnowali, a najlepsze jest to że jest łatwo przyswajalny
NAMAWIAM !!!!
Warto się zainteresować (chociaż dostęp mały i to może powodować problem), ale jeżeli jest u kogoś, warto spróbować.
Kolegów ćwiczących coś innego również żapraszam, sam chcę jeszcze coś dorzucić aby popracować trochę nad wyższymi kopnięciami.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć, a jeżeli ktoś to trenuje lub ma jakieś ciekawe wiadomośći także czekam na reakcje.
Nowoczesny Trening Ramion
http://www.sfd.pl/temat209192/
Specjalista w dziale "Nasze Zdjęcia"