Hej!
Mam 14 lat, mieszkam w Szczecinie. Wzrost: 173cm, waga: 53kg. Mięśni w sumie brak jakichkolwiek, może poza tymi potrzebnymi do życia
. Otóż całkiem niedawno zacząłem ogólnie interesować się moim rozwojem fizycznym, a raczej jego brakiem. Zacząłem grać w koszykówkę (może wzrost nienajlepszy, ale zawsze jakiś ruch) oraz przeszedłem się na parę treningów bjj. Okazało się, że bjj to jednak nie moja bajka, ale same w sobie sw nadal mnie interesują. Stwierdziłem, że wolę raczej walki w zwarciu z wymianą ciosów itp, wiecie, żeby coś się cały czas działo a nie tylko ciągnięcie się za kończyny i turlanie po macie ;) W ten sposób doszedłem do wniosku, że najlepszymi sw dla mnie będą właśnie Kung fu, MT lub Kickboxin. Teraz nie mogę się zdecydować: wszystkie wymienione style mi się podobają, po prostu nie wiem, do których mam większe predyspozycje (pamiętajcie, że raczej silny nie jestem, z kondycją też nie najlepiej, ale jestem gotów to zmienić). Możecie pomóc mi w wyborze, ewentualnie polecić jakieś kluby w Szczecinie? :)
Z góry dzięki!
Mam 14 lat, mieszkam w Szczecinie. Wzrost: 173cm, waga: 53kg. Mięśni w sumie brak jakichkolwiek, może poza tymi potrzebnymi do życia

Z góry dzięki!