To białko serwatkowe jest bardzo tanie. Nieco ponad 6 zł a 500gram. Jest (jak dla mnie) bardzo smaczne. Kupiłem je dlatego, ze bardzo rzadko jadam mięso a jeżeli już to niezbyt wyszukane (mało kasy). Ryby jedynie na Wigilię. To białko więc i jego cena są dla mnie zbawienne. Wiem, że są lepsze białka ale ich cena jest kilkukrotnie wyższa niż tego Herkulesa. Już zastanawiam się nad zakupem drugiej paczki, bo w sklepie może zabraknąć. Pytanie do was, warto to brać na zasadzie lepszy rydz niż nic?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
w porcji 35g jest 4,2g bialka i reszta to praktycznie same węglowodany... wiec raczej nie warto
...
Napisał(a)
Faktycznie mało tego białka ale po treningu zjadam 3 jajka i pół kostki twarogu. To zawsze jakiś dodatek. Kiedyś zjadałem cała kostkę ale z oszczędności jem tylko połowę. Poza tym trochę płatków owsianych z bananem i rodzynkami. Czasem niedrogi batonik dla osób trenujących za około 1,50 zł. Sylwetka bardzo mi się poprawiła prze 6 lat ćwiczeń. Nie są to super ciężkie treningi. Ćwiczę tylko dla lepszego samopoczucia i sylwetki. Przykładowo na klatkę maksymalnie biorę 55 kg, nie więcej. Nie mam nikogo do asekuracji i dlatego żaden ciężar mnie nie zaskoczy. Wolę zrobić więcej powtórzeń niż się nadwyrężać.
...
Napisał(a)
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to taka ilość białka w porcji? Z tego co piszesz wynika, że to ok 12%. Skąd masz takie informacje?
...
Napisał(a)
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Chyba się nie zrozumieliśmy. VVandall pisze, że w porcji 35 g WPC80 Herkules z Mlekowity znajduje się 4,2g białka. Poprosiłem o wyjaśnienie. Na jakiej podstawie wyliczył taką wartość.
...
Napisał(a)
Nie wiem na jakiej. Skład jest podany na stronie producenta. Zwykłe WPC, trochę gorszej jakości.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
I ja tak myślę. Czyli albo z niego taki znawcza jak z koziej dupy trąba albo wprowadził pytającego w błąd z premedytacją i to można zgłosić jako nadużycie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!