Składniki:
pierś z kurczaka (ok500g)
1/2 słoika bambusa
1/4 słoika kiełków fasoli MUNG
cebula
marchew
pół papryczki chilli
można dodać jeszcze paprykę zwykłą (ja niestety nie miałam w domu)
przyprawy wedle uznania (ja dodaje paprykę ostrą, pieprz ziołowy, sól imbir, carry, bazylie i kurkumę)
Kurczaka kroimy w drobne paski, przyprawiamy, wrzucamy na patelnie. Jak już się podsmaży wrzucam warzywa i dusze aż zmięknie marchew.
Na koniec dodaje sos: 1/4 szklaki sosu sojowego, reszta woda + 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej dla zagęszczenia.

pierś z kurczaka (ok500g)
1/2 słoika bambusa
1/4 słoika kiełków fasoli MUNG
cebula
marchew
pół papryczki chilli
można dodać jeszcze paprykę zwykłą (ja niestety nie miałam w domu)
przyprawy wedle uznania (ja dodaje paprykę ostrą, pieprz ziołowy, sól imbir, carry, bazylie i kurkumę)
Kurczaka kroimy w drobne paski, przyprawiamy, wrzucamy na patelnie. Jak już się podsmaży wrzucam warzywa i dusze aż zmięknie marchew.
Na koniec dodaje sos: 1/4 szklaki sosu sojowego, reszta woda + 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej dla zagęszczenia.

