Szacuny
0
Napisanych postów
47
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
270
Jak sam temat wskazuje chodzi o kuriera rowerowego! Czy ktoś mogłby mi odpowiedziec na moje pytania jezeli ktoś jest z warszawy i pracuje w jakieś firmie w obrębie tego miasta.
1. Ile godzine sie pracuje ?
2. Jeżeli nie ma godzinnego rozkładu pracy to ile paczek musisz dostarczyć w ciagu jednego dnia ?
3. Około ilu kilometrów robi sie dziennie ?
4. Trzeba mieć ksiażeczke pracy aby zachacyć sie w takowej robocie ?
5. Sa jakieś minima wiekowe co do zatrudnienia ?
6. Ile kasy sie dostaje za coś takiego ?
7. Jakie sa wsze ogólne opinie o tej pracy ?
8. Zdaje sie egzamin ze znajomości miasta ?
Z góry dziekuje za pomoc ! Mam nadzieje ze ktoś postara sie sensownie odpowiedziec mi na moje pytanie ! Pozdrawiam!
Szacuny
0
Napisanych postów
47
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
270
W necie nie znajde odpowiedzi na wszystkie moje pytania jedynie na 4-5 (moze) dlatego założyłem tego posta... Jeżeli nie masz zamiaru odpowiadac albo nie wiesz to nie udzielaj sie w dyskusji... dzieki
Szacuny
0
Napisanych postów
86
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4660
najlepiej jakbyś podjechał sobie pod Mariota tam zawsze stoi cała ekipa. mój braciak kiedyś chciał właśnie iść na kuriera. na początku robisz kursik, tzn, jeżdzisz z jakimś gościem i się uczysz, jak co wypisać, jakie firmy i gdzie najcząściej obsługują. wiek to raczej 18 ale głowy nie dam. sporo kaski jednak na początek musisz wyłorzyć na sprzęt( zaleznie od firmy) strój, radio. a zlecenia chyba idą po kolej jak u taksiarzy, albo jak ktoś jest blisko( tutaj troche strzelam). a kasa różnie, zależy od sezonu, i ile pracujesz. ja słuszałem że można 1500 wyrobić ale nie weim jak to sie na rzeczywistość przekłada. pozdr
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
1. 8-9 godz
2. jest godzinny rozkład - u mnie 9-17, czasem pojeździ się dłużej. paczek kilka-kilkanaście dziennie, czasem >20
3. kilkadziesiąt
4. trzeba mieć własną działalność lub na studenta/ucznia
5. tak, 18 lat
6. w mojej firmie wychodzi 2500-3000 zł, jak dobry miesiąc to i 3500
7. http://blog.silentwarrior.pl/2008/11/o-pracy-bike-messengera-oczami-bike.html 8. u nas nie, ale przechodzi się szkolenie
wiem, że wątek stary, ale naprawdę wysoko w góglach, przyda się komuś
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
0
Ta firma to bardziej normalny miejski kurier, a rowery stanowią uzupełnienie o ile faktycznie ktoś tam jeździ na rowerach. Tego już nie jestem wstanie zweryfikować.
Nie mniej dzięki za info.