Szacuny
6
Napisanych postów
28
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
78
Witam wszystkich,
Mam 16lat i bardzo mi zależy żeby dobrze się nauczyć posługiwać pałką teleskopową. Interesuje mnie jakiś kurs albo ktoś kto mógłby mnie nauczyć posługiwania się batonem najlepiej w Radomiu albo okolicach.
Jeśli ktoś ma możliwość mi pomóc to bardzo bym prosił;D
Z góry dziękuje:)
Szacuny
77
Napisanych postów
11983
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79498
Sekcji dotyczących samego batona nie znajdziesz,jeśli już to w ramach sekcji Krav Maga i innych systemów combatowych są dodatkowe zajęcia,staże z walki i technik przy użyciu pałki teleskopowej.Kravkę masz na pewno w Radomiu i tam pytaj u instruktorów o szkolenia z batona.Masz jeszcze inną alternatywę.W sekcjach filipińskich sztuk walki,jest bardzo dużo trenowania technik z użyciem drewnianej pałki,a ta od teleskopowej różni się jedynie materiałem,no i się nie otwiera.Te same techniki możesz wykonywać zarówno jednym jak i drugim przyrządem.Także możesz jeszcze poszukać sekcji Doce Pares,Kali Arnis,Estokada,lub innych rodzinnych filipińskich systemów w Radomiu.Google pomaga.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Szacuny
6
Napisanych postów
28
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
78
O KM to wiem ze jest ale neistety jest jeden ogranicznik 17lat.;/ a ja jeszcze nie skonczylem bo narazie mam skonczone 16. a poza tym do sekcji mozna dolaczyc dopiero od wrzesnia... a nieznasz moze kogos kto by umiał pokazac i podszkolic mnie w posługiwaniu sie batonem lub escrima??
Szacuny
77
Napisanych postów
11983
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79498
Nie znam nikogo z Radomia.Pozostaje Tobie czekać na skończenie 18 lat i pójść na Kravkę,albo jeździć na staże o tematyce batona,czasem tu w dziale są ogłoszenia,choć to raczej,dla ludzi pracujących w służbach,bądź pracowników ochrony.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Szacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
niektóre sekcje dopuszczają możliwosc trenowania osób z nieco niższym wiekiem(niż wymagany) jeśli trener otrzyma pisemna zgode rodziców lub opiekunów prawnych.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"