Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106296
Napisanych postów
378320
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711581
skoro jest taka róznica cenowa to zakładam że na pewno jest różnica,ale czy mozna czy nie musiał byś się podpytać lekarza ew być może kosmetyczka dyplomowana będzie mieć takie info skoro tego używają
Szacuny
33
Napisanych postów
19495
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
112645
Trzeba by zobaczyć jaki jest skład tego stawowego, podejrzewam, że w googlach znajdziesz jakąś ulotkę, bądź podobny opis produktu przeznaczonego do iniekcji w staw i zobaczysz co się tam znajduję. Potem trzeba zobaczyć rozpuszczalność i wchłanialność, bo jak widzisz jest to żel, a to może być wszystko.
Aczkolwiek z tego co mi się wydaje, to z takich żeli też się robi implanty różne, które się wchłaniają w czasie kilku, kilkunastu miesięcy, więc taki dosyć prolongatum jest ten żel pewnie.
Szacuny
15
Napisanych postów
208
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1943
Sorki chciałem edytować ale już nie zdążyłem :)
Skład kosmetyczny ( Surgiderm ):
Usieciowany kwas hialuronowy 24 mg
Bufor fosforanowy pH 7,2 q.s. 1 g
Skład tego co mnie interesuje ( załóżmy Flexus Fluid )
dwunastowodny fosforan disodu,
dwuwodny diwodorofosforan soda,
chlorek sodu, woda oczyszczona do wstrzykiwań cło 2.5 ml, pH 6.8-7.8
Wartość pH produktu Fiexus Fluid waha się między 6,8 a 7,8.
Zawartość opakowania: 2.5 ml w strzykawce
Ph się zgadza, przy kosmetycznym w ogóle nie mogę doszukać się bazy czyli co jest poza KH.
Zmieniony przez - heavyweigh w dniu 2013-02-26 18:01:49
Szacuny
33
Napisanych postów
19495
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
112645
Dwunastowodny fosforan disodu i dwuwodny diwodorofosforan sodu mogą być tym samym buforem co w tym kosmetycznym, trzeba głebiej kopać. Generalnie możesz bić, ale ja bym np. poszukał samego kwasu hialuronowego w proszku, z Chin, albo skądś i samemu robił roztwory iniekcyjne na bazie soli fizjologicznej.