Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
160b/175ww/100tł
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
raz meta, raz teść+tura 16tyg
Opisz swój plan treningowy
podzielony
Cel cyklu
czysta masa
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
rok temu tesc i tura
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
.
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
od paru lat tendencja do tycia
Stan zdrowia
w miarę ok
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
zaczynają wypadać
PPM (podstawowa przemiana materii)
2475 było przed redukcja
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
150/165/?
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
311
Witam, zrobiłem dziś badania(lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron) gdyż planuje mój drugi cykl (teść+tura) jestem po dłuższej redukcji i zaniepokoił mnie wynik LH.
i tu pojawiają się pytania:
- Dlaczego?
- Czy to problem z przysadką?(niedobrze odblokowany itp)
- Czy da się to naprawić? w jaki sposób?
- Czy to bardzo niedobrze?
- Czy ryzykować kolejny cykl?(chcę zsotać kiedyś ojcem)
Wyniki z przed pierwszego cyklu, po odbloku i teraz przed kolejnym cyklem wrzucam w formie "zdjęć".
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i przepraszam za wszelki nietakt.
pozdrawiam
Szacuny
1627
Napisanych postów
5988
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
73609
Dlaczego to ci nikt nie powie. Jesli chcesz to leczyc to ic do kekarza ale jest to nieznacznie oonizej normy wiec wg mnie jeszcze nie dzieje sie nic zlego. Swoja droga nie musi miec to wpkywu na dzieci. Znam ludzi co maja LH wielkie 0 i plodza dzieci. Czy ryzykowac kolejny cykl nikt tobie nie powie ale na pewno LH spadnie po kolejnym cyklu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3841
Napisanych postów
18895
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
207733
Plodnosc to bardzo skomplikowany temat, zanizony poziom LH moze zostac wywolany np stresem bo wtedy podwzgorze niewystarczajaco wytwarza gonadoliberyne a ta ma bezposredni wplyw na wydzielanie LH przez przysadke. LH bardziej odpowiada za produkcje testosteronu niz spermatogeneze Jednakze u autora poziom LH jest tuz pod widelkami - dlatego nie ma jakichs duzych powodow do niepokoju.
1
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22529
Musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy robić kolejny cykl. Po kolejnym odblokowaniu LH może na stałe spaść nisko i możesz zostać zmuszony do kuracji zastępczej na testosteronie ròwnie dobrze kolejny odblok może podbić LH bądź nie mieć na to wpływu. Ryzyk fizyk, - każdy tu ryzykuje i w pełni odpowiada za swoje 4 litery
Wynik LH FSH przed pierwszym cyklem był niski, po cyklu spadł bardziej - można spekulować że kolejny cykl spowoduje kolejne obniżenie, ale to tylko wròżba
Pytasz czy twoja przysadka nie jest odblokowana - moim zdaniem taki jej urok, prawdopodobnie jest mało wydajna z natury
Miej świadomość że w medycynie odnotowano przypadki nieodwracalnego zniszczenia gospodarki hormonalnej już po jednym cyklu
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2017-02-15 13:42:43
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
rarytas1 napisał chyba wszystko w temacie. Większa jest szansa, że po kolejnym cyklu LH, FSH pospadają jeszcze niżej niż, że się podniosą. Wyłączysz sobie przysadkę, to czeka cię już tylko HTZ testem do końca życia. Choć płodność możesz zachować mimo tego.
Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
311
Witam ponownie, wstrzymałem się z cyklem przez miesiąc w tym czasie wyszedłem z redukcji i jestem obecnie na małym plusie kalorycznym. do tego suplementuję zma/tran/vit C/.vit.d3+k2.
Wykonałem badania ponownie(poniżej podaje wyniki) i zastanawiam się czy to coś zmienia w mojej sytuacji?? (domniemywam że wzrost tescia jest mocno powiązany ze wzrostem lh i spadkiem estradiolu ale dlaczego spadek fsh??)
aa i miesiac temu zrobiłem badania nasienia i z tego co wywnioskowałem z wyników to jestem płodny(z tym ze nie wiem jak bardzo^^)