Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
591
Powiedzcie czy bardzo żle robie.. czasem przygotowuje sobie lody domowej roboty tzn:
kilka mrozonych truskawek (mozna dodac 2/3 kostki lodu)
jeden mały pojemniczek kefiru
4tab słodziku (wczesniej rozpuszczam je w odrobinie wody)
wszystko wrzucam do miksera i miksuje. wychodza z tego pyszne lody lub koktajl truskawkowy w zaleznosci kto co woli)
wydaje mi sie ze nie psuje to redukcji ale moze sie myle
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
skłąd ujdzie , jesli trzymasz bilans to jedz ale nie codziennie np. raz na tydzień w formie nagrody, ale z drugiej strony to oprócz słodzika w zasadzie nic nie mam przeciwko składnikom
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-05-02 16:32:08
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
1
Napisanych postów
106
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
790
Hmmmm ... taki koktajl to dobra rzecz szczególnie dla ochłody w idące upalne dni ... wyrzuciłbym tylko ten słodzik ... zamist niego (jeżeli za kwaśny wychodzi smak) dodałbym troszke miodu ... i nie pij tego często :D
Szacuny
2
Napisanych postów
76
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1095
ojesus ty to pijesz przy redukcji?
zdecydowanie odradzam, zbyt duzo laktozy , zbyt wysokie IG (index glikemiczny) lodów który zdecydowanie niekorzystnie wplywa na pozbywanie sie tkanki tluszczowej.
Szacuny
1
Napisanych postów
106
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
790
Technomanie ... co powiesz na jogurt ?? Ma on prawie tyle samo laktozy, co mleko, ale niejedna osoba cierpiąca na jej nietolerancję, jogurt trawi bez trudu ... Zawarte w nim mikroorganizmy syntetyzują laktazę, która wspomaga trawienie laktozy.