Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
10.01 byłem na czyszczeniu zębów z kamienia-220zl,ale przy okazji okazalo sie ze mam..12 zebów do zrobienia-czesc to tylko prochnica,ale czesc trzeba bedzie kanałowo leczyc.1wizyte miałem 14 stycznia to zrobil 3 zeby z prochnica 500zl ,jutro juz niestety ale chyba kanalowo bedzie robił 2 zeby..Ile to moze kosztowac?Zmieszcze sie w 1000?
Zmieniony przez - Witebski w dniu 2023-01-25 10:11:19
Szacuny
63
Napisanych postów
763
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
11049
domer
Obawiam się, że jak będziesz palił regularnie i często, to zęby mogą Ci nie być długo potrzebne, z uwagi na znacznie zwiększone ryzyko chorób płuc z tym związanych, jak np. nowotwór. Szybciej więc możesz zejść z tego świata, niż stracić zęby, lub nawet je wyleczyć do końca. Naprawdę jest to tego warte? Woda smakowa, o ile nie zawiera cukrów, jak najbardziej może być elementem diety. Sugeruję jednak zwrócić uwagę na całość Twojego odżywiania i aktywności fizycznej, a nie na samą wodę. Jeden produkt niewiele zmieni.
pierd olenie .....
to wszystko to krew/geny i to się tyczy też zębów
wiadomo że słodzone napoje czy fajki są złe dla zębów ,ale jak ktoś ma dobre geny może pozwolić sobie na coca cole czy paczke fajek dziennie bez większego ubytku dla zębów
Szacuny
1313
Napisanych postów
1420
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
17703
Witam. Załeży ile kanałów w zębie itp . Dlatego ważne jest aby kontrolować co jakiś czas. Ja robię to tak że po zrobieniu dawno temu wszystkich zębów chodzę na kontrolę co pół roku. I ostatnia kontrola półroczna skończyła się pozytywnie tj. Żadnego zęba nie mam do zrobienia . Także na Twoim miejscu aby zredukować koszta, rozłożyłbym w czasie wszystkie wizyty u dentysty i później kontrolowałbym np co pół roku.
Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
No ja olalem temat nie bylem 3 lata u dentysty,nic nie bolalo,tociemniejsze zeby to myslalem ze tylko kamien a nie prochnica.To jutro ma mi robic.Fatalnie to wyglada wiem
Zmieniony przez - Witebski w dniu 2023-01-25 13:49:54
Szacuny
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Niestety nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić tego, ile to możliwe finalnie kosztować. Myślę, że nawet gdybyś spytał stomatologa przed leczeniem, to i tak mógłby mieć problem żeby określić dokładną sumę. W takiej sytuacji nie bardzo masz wyjście i jak najszybciej warto wyleczyć zepsute zęby, póki jeszcze jest taka możliwość. To co bez wątpienia możemy Tobie doradzić, to to, że na NFZ masz możliwość raz do roku darmowego przeglądu i usuwania kamienia z zębów. Jeżeli więc jesteś ubezpieczony, to warto kontrolować ich stan.
Szacuny
5627
Napisanych postów
4494
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
26186
Niestety leczenie zębów jest bardzo drogie .. człowiek teraz żałuje że jak był gówniarzem i nie ogarniał tematu ze do 18-tego roku życia mógl np aparat założyć czy coś mam kilka osób w swoich znajomych którzy mieli aparaty na zębach i teraz zeby zdrowe równiutkie jak od linijki ..
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
Ja myślę że łączny koszt to będzie koło 3000 z 4-5 wizyt.No ale cierp ciało jakieś chciało 3 lata bez wizyty u dentysty i mam to co mam.Trzeba co pół roku iść na czyszczenie z kamienia i kontrolę.U mnie negatywny wpływ napewno ma też że palę 2 paczki papierosów pije że 3-kawy i lubię słodycze.Dentysta mi mówił że słodycze szkodzą bardziej niż fajki.Fajki mają wpływ głównie na kolor,ale jeśli chodzi o próchnicę to mówi że wszystko co ma cukier-czyli woda smakowa tez