Od młodego byłem typowym ektomorfikiem. od 15 do 18 roku życia boksowałem amatorsko i już wtedy czułem, że jestem słabszy fizycznie, ale stwierdzałem, że tak jestem zbudowany i tyle. Ważyłem od 50-60 kg przy 180 cm wzrostu. Już wtedy miałem ginekomastię przy szczupłej sylwetce (oczywiście stwierdziłem, że wiek dorastania - przejdzie). Po tej przygodzie trafiłem na siłownie, zacząłem jako tako trzymać dietę i waga poszła, ale wyniki siłowe, jak i wizualne - były mizerne. Już wtedy zaczął się problem szczupłej sylwetki z odkładaniem się tłuszczu na brzuchu, biodrach + gino, także sylwetka marzenie :) No i to tak w skrócie ..
Aktualnie - po paru latach postanowiłem wrócić na siłownie, wziąć się za to od strony badań i tak oto wyszła mi podwyższona prolaktyna i testosteron obniżony. Ciągle mam obniżone libido. Z wynikami do endokrynologa i skierowanie od razu do szpitala. Tam masa badań na wykluczenie guza przysadki, praktycznie wszystkie warianty z morfologii, kariotyp i nie wyszło nic. Dostałem testosteron w żelu (sam chciałem, z iniekcją miałbym problem) i chce to wykorzystać w 100%. Od dwóch miesięcy regularnie trenuje z dietą, 6 kg na wadze w górę.
Nie dostałem dawki, jaką mam brać, więc jak to rozegrać? Na ulotce napisane jest, żeby aplikować codziennie 2,5 g(40,5 mg teścia) rano. Nie znalazłem nic na forum o cyklu na żelu. Chciałbym podbić teścia do górnej normy, nic ponadto

Po jakim czasie wykonać badania? oprócz testosteronu i prolaktyny, co warto zbadać przy takim cyklu? Gino nie powiększy się po odstawieniu? Przy takich dawkach odblok nie wchodzi w grę?
Mam nadzieję, że za bardzo się nie rozpisałem. Dziękuje z góry za wszelką pomoc. Pierwszy raz mam do czynienia z tematem i chciałbym to ogarnąć dobrze, bo sam koszt kuracji jest poważny.
1. WIEK:24
2. WAGA:76
3. WZROST:185
4. WYMIARY:
-biceps:33
-klatka:brak aktualnego wymiaru
-udo:brak aktualnego wymiaru
-talia:brak aktualnego wymiaru
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 1,5 roku z przerwami
6. DIETA: nie liczę kalorii. 4-5 zbilansowane posiłki, bez pustych kalorii
-białko:
-węglowodany: