Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Legalna kominiarka?

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 49423

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 129 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8209
Mam pytanie które mnie od jakiegoś czasu nurtuje, szukałem na nie odpowiedzi w wyszukiwarce ale nic nie znalazłem. Czy noszenie kominiarki jest w polsce legalne ? jeśli nie jest, to co mi mogą zrobić jak ją bede na przykład nosić na ulicy ? Z góry dzieki za odpowiedzi
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 78
Kominarka jest to materiał noszony na głowie, z wycięciami na oczach, ustach i czasem wokół nosa.

Policja może Cię wylegitymować, tak jak każdego przechodnia. Za brak dokumentu tożsamości kara wynosi na mandacie 50zł.

Jednakże sama kominiarka jest dozwolona, wiadomo możesz budzić podejrzenie, a u policji w szczególności, więc raczej każdy policjnt, który Cię zobaczy będzie chciał Cię wylegitymowac.

Kominarka jest uważana za częśc garderoby, chociaż jest kojarzona z przedstępcami lub ''kibolami''.

Na imprezach publicznych, bądż w klubach, barach itp Raczej zaraz ktoś będzie dzwonił na policje, że jesteś jakims przestępcom, także mogą Cię zabrać nawet na przesłuchanie itp

Jednak nie radziłbym chodzić ''tak o'' po mieście w kominarce, bo może to się łączyć z niepotrzebnymi nieprzyjemnościami z policją, którzy doczepią się wszystkiego.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
nic Ci nei mogązrobić przynajmniej ja nie miałem problemów

w zimie nosze kominiarke ( jak pizga starsznie i mnei nos boli ) nie miałem problemów jeszcze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 156 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5121
Co Ci mogą zrobić jak będziesz szedł w kominiarce? Dużo zalży od okoliczności, inaczej mówiąc czy bedziesz szedł dodatkowo z dużym worem na plecach czy bez
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 129 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8209
To znaczy chce w zime jeździć na rowerze w kominiarce żeby nie piździało w twarz, a chodzi o to że jeśli jest to nielegalne to większość panów niebieskich pewnie jak sie skapnie że nosze kominiarke bo zimno to nie zwrócą uwagi, ale niestety zdarzają się nadgorliwi służbiści którzy nie tolerują zadnych występków i jeszcze zatrzymają Pytam głównie z ciekawości bo są jeszcze inne formy ochrony twarzy przed zimnem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 160 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 8192
stary,to jest czapka...zastanow sie chwile,jak moga ci zakazac jej noszenia??
inna sprawa,ze uwage na pewno bedziesz przykuwal i moga Cie skontrolowac z czystej ciekawosci,wiec lepiej badz czysty jak ja nosisz

This is how we do it baby :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 60
A ja wiem coś na ten temat.Polskie prawo zakazuje noszenia kominiarki(zalezy też o jaki rodzaju kominiarki mowimy,są też takie co calą twarz odkrywają).To nie jest zwykla czapka tylko niezwykla czapka niewidka.Panowie z orzelkiem w zależnosci od humorow i kontekstu moga cie puscić po 15 minutach albo cie zatrzymac na nie wiadomo ile(maks 48 godzin).W czasei kiedy cie łapią niebiescy mógł mieć miejsce napad, gwałt, włamanie pobicie i tak dalej, a ty jestes numer jeden z podejrzanych,ale to wszystko zależy od kontekstu i od tego czy byłes kiedyś notowany itd itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4597 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 15690
z calym szacunkiem ale ******lisz... a moze np na motorze tez niewolno nosic kominiarki?? glupoty gadasz

****SFD FIGHT CLUB****
jeneral Broni (niezla laska ta Bronia)

bo zycie to nie je bajka to ciezka je bitwa

http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=37&topic_id=91981 -strona klubowa (przylacz sie)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 160 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 8192
prawo zakazuje noszenia kominiarki? chyba sobie zartujesz,w jakim kodeksie to znalazles?

This is how we do it baby :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Za przeproszeniem pie*****lic to sie możesz z kozą synek.Nie wiem jak w reszcie kraju(a podejrzewam że tak samo) to u nas na lubelszczyźnie jest to zakazane.A teraz male zadanko mądrale,przejdźcie sie teraz , o tej porze roku w centrum waszego miasta/miasteczka/wsi i zdajcie mi relacje czy jakiś pies was zatrzymal za to czy nie, czy może coś więcej otrzymaliscie.

PS.NIe mowiłem o kominiarce dla motocyklistów(przeciez to oczywiste), następną ,piękną razą czytaj uwaznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
I nie pieprze od rzeczy bo wiem to z autopsji, niebieski mundurek mi to powiedział i to nie jeden.Jeszcze jedno zadanko, a co by bylo gdybyś załóżmy wszedl do banku albo kantoru w kominiarce?Ooooo, wtedy trudno o zrozumiale wytlumaczenie.Przymyślcie takie sytuacje. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4597 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 15690
widocznie u was na lubelzszczyznie macie szeryfow co sami stanowia prawo ******lisz jak potluczony i jeszcze sie sadzisz nie raz szedlem w nocy w kominiarce przez cale miasto i jakos nikt mi nic nie zrobil

wedlug ciebie jest zapis w kodeksie ze nie mozna chodzic w kominiarce chyba ze jedziesz na motorze?? wez pomysl czasem zanim cos napiszesz

co do twojego 2giego zadania jak wejdziesz do banku z atrapa pistoletu to tez mozesz miec niezaciekawie ale to jeszcze nieznaczy ze takie atrapy sa nielegalne!!

****SFD FIGHT CLUB****
jeneral Broni (niezla laska ta Bronia)

bo zycie to nie je bajka to ciezka je bitwa

http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=37&topic_id=91981 -strona klubowa (przylacz sie)

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

judoga Hokkaido Hunter

Następny temat

kick + silownia - prosba o ocene planu!

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły