Znacie kogoś kto tam był?Ja zamierzam może się ktoś dołączy?
...
...
Napisał(a)
Część osób, szczególnie w młodym wieku, szuka swojej drogi życiowej i tego, co chcieliby robić w przyszłości. W jaki sposób zarabiać na życie. Jednym z dość kontrowersyjnych rozwiązań jest wstąpienie do Legii Cudzoziemskiej, czyli francuskiej, elitarnej jednostki bojowej, do której wstępować mogą jedynie osoby z obcych krajów. W rzeczywistości jednak osoby z Francji stanowią około 5-10% ogółu rekrutów. Jednak zmieniane jest ich obywatelstwo na jeden z krajów:
- Belgia,
- Luksemburg,
- Monako,
- Szwajcaria,
- Kanada.
Legia Cudzoziemska słynie z bardzo twardych metod szkoleniowych. Celem tego jest stworzenie bardzo dobrze wyszkolonych żołnierzy, którzy będą wspólne bronili interesów Francji. Formacja ta dysponuje bardzo dobrej jakości uzbrojeniem i sprzętem. Utworzona została ona 9 marca 1831 roku jako armia przyjmująca najemników w czasie wojny w Algierii. Obecnie w jej skład wchodzi 7699 żołnierzy.
Rekrutacja odbywa się w różnych miejscach na terenie Francji, a żołnierz musi spełniać określone warunki:
- być mężczyzną od 17 do 40 lat,
- mieć dokument tożsamości,
- być bardzo sprawnym fizycznie i gotowym do służby.
Przed wstąpieniem do Legii konieczne jest zaliczenie testów sportowych, medycznych i psychologicznych.

- Belgia,
- Luksemburg,
- Monako,
- Szwajcaria,
- Kanada.
Legia Cudzoziemska słynie z bardzo twardych metod szkoleniowych. Celem tego jest stworzenie bardzo dobrze wyszkolonych żołnierzy, którzy będą wspólne bronili interesów Francji. Formacja ta dysponuje bardzo dobrej jakości uzbrojeniem i sprzętem. Utworzona została ona 9 marca 1831 roku jako armia przyjmująca najemników w czasie wojny w Algierii. Obecnie w jej skład wchodzi 7699 żołnierzy.
Rekrutacja odbywa się w różnych miejscach na terenie Francji, a żołnierz musi spełniać określone warunki:
- być mężczyzną od 17 do 40 lat,
- mieć dokument tożsamości,
- być bardzo sprawnym fizycznie i gotowym do służby.
Przed wstąpieniem do Legii konieczne jest zaliczenie testów sportowych, medycznych i psychologicznych.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Mysle, ze to niemoralne. Ale to Twoj wybor.
Pozdrawiam.
M.
Pozdrawiam.
M.
...
Napisał(a)
Ja się kiedyś mocno a kumplem zastanawiałem. Ale doszliśmy do wniosku, że bylibyśmy potem chudymi po***ami. Wolę być dopakowanym po***em.
Mądry pracuje żeby żyć, głupi żyje żeby pracować.

Mądry pracuje żeby żyć, głupi żyje żeby pracować.
Mądry pracuje, żeby żyć; głupi żyje, żeby pracować.
...
Napisał(a)
Kumpel pojechał, jakiś sierżant wziął go na rozmowę. Po chwili powiedział, że musi gdzieś wyskoczyć i puścił mu kasetę z "codziennego dnia legionisty". Gdy sierżant wrócił, nie miał już do kogo mówić. Kumpel... zwiał.
...
Napisał(a)
Nie szukam przygody ale chciałbym być Elitą.Przygotowuje się już rok (biegam co 2 dzien po 10km z plecakiem itp.)Rozmawiałem z byłym i jedyne co mogło by mnie zniechecić to zmiany w psychice.To co nikt nie jedzie?
...
Napisał(a)
Wg. Ciebie psychika to pikus?
Poza tym ja tez znam kogos. Zauwaz,ze ludzie nie przyznaja sie do swoich bledow i taka osoba napewno Ci nie powie, ze to byl blad jej zycia. Chyba ze to Twoj np. brat.
Pamietaj,ze jedziesz tam mordowac ludzi za pieniadze. Czyli jestes platnym morderca. A pozniej jak bedziesz starszy to bedziesz mial powazne klopoty psychiczne. Wiem bo rozmawialem przypadkiem z jedym kolesiem z misji w Sarajewie. Byl niezle pijany i chyba musial sie wyzalic.
Pozdrawiam.
M.

Poza tym ja tez znam kogos. Zauwaz,ze ludzie nie przyznaja sie do swoich bledow i taka osoba napewno Ci nie powie, ze to byl blad jej zycia. Chyba ze to Twoj np. brat.
Pamietaj,ze jedziesz tam mordowac ludzi za pieniadze. Czyli jestes platnym morderca. A pozniej jak bedziesz starszy to bedziesz mial powazne klopoty psychiczne. Wiem bo rozmawialem przypadkiem z jedym kolesiem z misji w Sarajewie. Byl niezle pijany i chyba musial sie wyzalic.
Pozdrawiam.
M.
...
Napisał(a)
a nie lepiej isc do jakiejs jednostki antyterrorystycznej?
mit legii powoli upada :(
mit legii powoli upada :(
...
Napisał(a)
Znam mieszka niedaleko mnie chociaz dawno go nie widzialem od czasu legii sie strasznie zmienil spokojny jak cholera i wogole ...
Slyszalem ze do legii chwilowo ni przyjmuja pozatym od niedawna wymagany jest francuski ...
Fire
Moderator: Fitness
Slyszalem ze do legii chwilowo ni przyjmuja pozatym od niedawna wymagany jest francuski ...
Fire
Moderator: Fitness
** eX Moderator SFD **
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Obrona przed psem
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10