Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
209
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
10922
2. WAGA:80
3. WZROST:178
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:
8. TRENING: 4xtyg
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):
13. STAN ZDROWIA:srednj
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:105
-martwy ciąg:170
-przysiad:150
Mam pytanie odnośnie nadcisnienia. Lekarz przepisał mi lek Tritace na nadciśnienie - moje ciśnienie wynosi czasem jak posiedzę 133/70 a czasem wyskoczy mi 160 a na następnych pomiarach spada do około 140 i przeważnie moje cisnienie wynosi 140/60-70. Mam od 3 lat problem z potencja i sprawami seksualnymi i nieustannie szukam problemu. Zastanawiam się czy takie ciśnienie również może powodować problem. Proviron pomaga w sprawach seksualnych. Moje pytanie jest takie; czy ktoś ma jakieś doświadczenie z lekiem na nadciśnienie które nie uposledzi jeszcze bardziej funkcji erekcji? Czytałem że Tritace potrafi nieźle namieszac to samo inne leki, chciałbym zaproponować lekarzowi jakiś lek który nie zaszkodzi a może pomoże ? Czy takie ciśnienie wymaga leczenia?
Szacuny
2
Napisanych postów
209
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
10922
krzykacz
Przedział 140-90 wysokie bezpieczne tzw lekarskie. Tylko problem że każdy inaczej będzie się czuł, jeden znośne inny już panika co dalej podbija i stąd takie skoki. Stabilizować nie czekać.
Czyli teoretycznie przy takim wahaniu ciśnienia mogę stabilizować ? Za kilka dni mam wizytę u rodzinnego, zapytam co o tym myśli
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4731
Napisanych postów
5689
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52755
Wątpię żeby ciśnienie miało wpływ na takie sprawy, bo mam podobne problemy z nadciśnieniem jak ty, a chodzę ciągle ze sztywnym A, i tez łykam prochy na nadciśnienie - Tezeo i Bibloc.
Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2022-02-14 16:58:32
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31821
140 pierwszy raz slysze moze wedlug googla ale w normalnym warunkach jest to zbyt niewielka roznica wzgledem cisnienia prawidlowego.Ile razy mialem na badaniu 140 na 70 i zaden lekarz nie podpisal mi to jako nadcisnienie.
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31821
Z wiedzy praktycznej.Matka jest pielegniarką znam sporo lekarzy,zaden z nich nie przypisuje nadcisnienia wartosciom 140 jest to cisnienie najwyzej do obserwacji.Tak wspomnialem wczesniej takie wartosci napewno nie wskazują na leczenie farmakologiczne bo spotykalem ludzi ktorzy dopiero leki przypisywane mieli przy wartosciach stale utrzymujacych powyzej 150/160 na 95/100
Szacuny
2
Napisanych postów
209
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
10922
Psycho Dad
Wątpię żeby ciśnienie miało wpływ na takie sprawy, bo mam podobne problemy z nadciśnieniem jak ty, a chodzę ciągle ze sztywnym A, i tez łykam prochy na nadciśnienie - Tezeo i Bibloc.
Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2022-02-14 16:58:32
Jakie miałeś ciśnienie ? Lekarz sam tobie te leki przepisał czy mu zaproponowałes?
I teraz przykładowo tak to wygląda u mnie z ciśnieniem że jest spora rozbieżność pomiędzy wynikami. Posiedzę dłużej w ciszy to ciśnienie spada do wartości ostatnich
Zmieniony przez - Lukaku123321 w dniu 2022-02-15 08:52:59
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4731
Napisanych postów
5689
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52755
Ja takich dużych skoków nie miałem. Raczej pomiędzy 140-150/60-75. Nic lekarzowi nie sugerowałem, bo to jest mózg jakich mało, nawet swego czasu się gazety o nim rozpisywały lokalne i te większe też, bo u jakiejś dziewczynki wykrył bardzo rzadką chorobę, a pół Polski zjeździła i nikt jej nie potrafił doradzić. Sam wypisał, ja jedynie sugerowałem potem większą dawkę, ale się nie zgodził. Ja nawet jak siedziałem wyciszony, bez wysiłku, to mi mało kiedy spadało poniżej 140.
Szacuny
2
Napisanych postów
209
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
10922
Chciałem dziś zacząć brać Tritace 2.5mg. zmierzyłem rano ciśnienie no i waha się od 130-127 i co teraz? Dziś miał być 1 dzień. Dziwi mnie to że ciśnienie dziwnie mi skacze, wg. Norm teraz mam bardzo dobre, ale zapewne zaraz będę miał 140-144