Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
19
Napisanych postów
179
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4012
Ostatnimi czasy zastanawiam się nad następujacą kwestią - czy obkurczenie jąder , spowodowane stosowaniem SAA może wpływać na częstość stosunków , a konkretnie czas regeneracji między wytryskiem a kolejna erekcją ? Przeczesując internet natrafiłem na zdania że wspomniany przezemnie czas regeneracji jest zależny od produkcji spermy w jądrach - do uzyskania zdolności do kolejnego stosunku potrzeba jest odpowiednia jej ilość , zmagazynowana w jadrach .. Czy , wobec tego dodanie HCG w chwili w której pojawia się takie obkurczenie , w jakiś sposób skróci czas regeneracji po wytrysku ? Jakie badania wykonać pod kątem takiej problematyki ? W moim przypadku zbadałem poziom wolnego test, prolaktynę, estro. Prolaktyna mocno zawyżona - zastosowałem więc dostinex - po 3 tygodniach mieściła się w normie - poprawiło się samopoczucie , libido znacząco na + - jednak tylko na jeden sstosunek , później muszę czekać wiele godzin ...Mówi się że to jest kwestia osobnicza , jednak pamietam czasy , jeszcze dwa lata temu , gdzie na zregenerowanie się po stosunku potrzebowałem max 5 min ..
Poniżej ankieta
1. WIEK: 24
2. WAGA: 98
3. WZROST: 180
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6 lat
6. DIETA:
-białko:250
-węglowodany:400
-tłuszcz:120
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 6 , obecnie enan 750mg/tyg prop 50mg/e2d , bold 600mg/tyg
8. TRENING: 4 dni: 1) klatka biceps,2) nogi ,3) barki triceps, 4)plecy
9. CEL CYKLU: masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: między obecnym a ostatnim 4 miesiące przerwy
11. POZIOM BF%: ?
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): endo/mezo
13. STAN ZDROWIA: dobry, jedynie ból nadgarstka przy wyciskaniu sztangi na ławce prostej.
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: trochę rośnie mi na karku
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: sztangielki 68kg każda ( nie robię sztangi na ławie prostej)
-martwy ciąg:210 kg
-przysiad:145 kg ze sztangą z przodu
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
I myslisz przyjacielu że przez te 5 minut Twój organizm naprodukował spermy na nastepny wytrysk ? Mylisz zdolnośc do odbycia stosunku czyli erekcje z ejakulacja czyli wytryskiem ktory jest jednym z czynników orgazmu. To sa dwie odrebne sprawy . Jesli chodzi o Twoje pytanie , to owszem skurczone jądra wpływaja ujemnie ale mylisz sie twierdzac że sperma jest magazynowana w jadrach, ale to nas nie dotyczy więc nie bede tego wyjasniał. Doprowadż wyniki hormonów do odpowiednich norm pamietając ze wazny jest tez ich wzajemny stosunek.Przykładowo : jesli E2 i testosteron sa w normie to nie znaczy że bedziesz ogierem.Pozim estradiolu w dolnej granicy normy a testosteronu w górnej granicy jest korzystniejszy niz odwrotnie tzn estradiol górna granica a testosteron dolna granica.Mam nadzieje że w miare jasno sie wyrazam i kapujesz. Nie tylko poziomy lecz stosunek.I nie myśl o tym za duzo bo takie myslenie jest niezdrowe dla kondycji seksualnej.Psycza siada na zasadzie negatywnej autosugestii.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
E tam wątpie.Jak by bił HCG to by nie miał skurczonych jajek, no chyba że bije bez pojęcia.Ponadto ten cykl cytuje : obecnie enan 750mg/tyg prop 50mg/e2d , bold 600mg/tyg .Dla mnie troche dziwne ale juz wiele dziwnych rzeczy tu widziałem to i sie juz nie dziwie
Zmieniony przez - Hermann1 w dniu 2012-11-21 18:50:21
Szacuny
19
Napisanych postów
179
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4012
HCG niestety nie biorę,jest to pierwszy cykl gdzie nie stosuje w trakcie.Zazwyczaj stosuje 500 UI co 4 dni.Teza odnośnie magazynowania spermy ,nie jest moja ,jedynie zasłyszana gdzieś w necie.Herman,serdeczne dzięki za klarowne przedstawienie sprawy.Odnośnie cyklu ,z jakich powodów uważasz że jest dziwny ?
Szacuny
19
Napisanych postów
179
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4012
Też podchodziłem do tego sceptycznie ,jest to pomysł gościa który mnie obecnie prowadzi.Nie będę z wiadomych powodów wymieniał tu nazwiska,aczkolwiek zrewiduje jeszcze ten jego pomysł.HCG ma do mnie na dniach w końcu dotrzeć,póki co przejdę się na badania.Dzięki serdeczne !
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
No własnie i mnie to zdziwiło.Jeśli te badania robiłes na cyklu to i tak ok ze estradiol nie wywalony.Napisz to dokładnie , w którym jestes tygodniu i kiedy te badania robione oraz podaj wyniki i normy laboratoryjne.Wtedy bedziemy radzic co poprawic.