Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
5
Witam czy może ktoś mi powiedzieć czy to ginekomastia czy lipomastia byłem na teściu jakieś pół roku temu brałem tabletki przeciw ginekomastii na cyklu , ale nie wiem mam wrażenie że czuję coś pod sutkiem oraz wygląd ich mi nie pasuje czy wiecie może jak to leczyć?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zrób USG prz z NFZ tylko tak się dowiesz na oko to ci nawet lekarz nie powie co masz. Powiedz że masz dyskomfort w cyckach od nastolatka że mogło się wykształcić od dojrzewania i dostaniesz normalnie skierowanie. O sterydach nic nie mów bo może cię wywalić
Szacuny
2604
Napisanych postów
13588
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
469238
Cześć. Wiesz , to , że brałeś tabletki obniżające estradiol to jeszcze nie znaczy ze go obniżyłeś odpowiednio, mogłeś brać złą dawke a to sie dobiera pod wyniki badań , nie w ciemno. No chyba , że robiłeś badania i dobrałes odpowiednią dawke. Jak wyżej musisz zrobić USG bo tu Ci nikt nie napisze czy to ginekomastia czy lipomastia, sugerując się tylko zdjęciem.
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
Przyglądając się temu zdjęciu co wystawiłeś to nie wygląda to jakoś źle, może jakbyś wstawił zdjęcie z innej perspektywy byłoby to lepiej widoczne, natomiast po tym zdjęciu można mieć nadzieję, że nic tam złego się nie dzieje i wystarczy że przeprowadzisz dobra redukcję i problem zniknie, aczkolwiek żeby na 100% być pewnym musisz zastosować się do zaleceń kolegów wyżej inudac się do lekarza, który zrobi badania obrazowe i wykluczy bądź potwierdzi twoje wątpliwości. Druga sprawa tak tylko na marginesie, że z tym teściem to się strasznie pospieszyłes.....
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
Witaj. Odnosnie lipo napisalem artykul na SFD https://www.sfd.pl/art/Odchudzanie/Co_to_jest_Lipomastia_Skąd_się_bierze_i_jak_się_jej_pozbyć_-a6169.html Masz tam informacje czym rozni sie od ginekomastii i jak najlepiej diagnozować problem. Tak naprawdę jedynie USG pokaze co kryje sie pod warstwami skory czy w okolicy gruczołu sutkowego, czy jest on przerośnięty itd. Patrzac na Twoja sylwetke moze byc to nieco gino i tluszczu na klacie tez niestety, bo troche na Towbie tego fatu siedzi. Mozesz zrobic redukcje i zobaczysz co stanie sie z sutkami, czy poprawi sie ich wyglad
Szacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Nie widzę na wrzuconym zdjęciu nic niepokojącego. Niestety nie jest to jakikolwiek wyznacznik, tego czy rzeczywiście masz ginekomastię. Jeżeli czujesz pod sutkami stwardnienia gruczołów, oraz specyficzne uczucie pieczenia, to prawdopodobnie będziesz miał z nią problem. Bez wątpienia pod sutkami jest trochę tkanki tłuszczowej i lekka lipomastia jest. Tego typu problem, przy takim poziomie tkanki tłuszczowej i poziomie sylwetki na każdy.
Swoją drogą skąd pomysł na tego typu środki przy takim wyglądzie sylwetki i poziomie doświadczenia?