Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Nie jestem pewny czy mam lordoze. Mam 13 lat i chcialbym sie dowiecziec jak w moim wieku mozna leczyc lordoze. Bardzo prosze o odpowiedz. (wiadomo ze cwiczenia bez silowni i lordoza nie jest duza jezeli ja wogule mam) I nie chce isc do lekarza bo to krepujace po prostu chce sie dowiedziec ja mozna ja wyleczyc. Chodzi mi o bieganie i takie rzeczy
Szacuny
6
Napisanych postów
303
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2615
ty no czlowieku gadasz takie bzdury.. wstyd ci o lordoze pytac? a ja musialem operacyjnie stulejke miec leczoną bez żadnej narkozy, wszystkie wizyty normalnie z nim gadalem wiec nie chrzan i won do szkolnej pielegniarki
Szacuny
12
Napisanych postów
147
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5140
Lordoza szyjna i lędźwiowa oraz kifoza piersiowa to krzywizny fizjologiczne.A martwic to sie można np.plecami płaskimi (czyli ze zniesionymi fizjologicznymi krzywiznami), lub okrągło-wklęsłymi (hiperlordoza lędźwiowa i pogłębiona kifoza piersiowa).Twoją sylwetke może ocenic lekarz lub fizjoterapeuta.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
jak cos to mam lędźwiową i mysle ze tak mam bo mam troche wyciagniety brzuch bo przodu. Moze i nie mam lordozy ale bardzo prosze o podanie cwiczen ktore moga naprawic lordoze prosze o szybką odpowiedz
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
ale ja mysle ze mam jednak troche za bardzo wyciagniety brzuch... I prosze o jakies cwiczenia bo kiedys cos tam czytalem bo w szkole bylo ze trzeba biegac, nurkowac czy cos takiego. Prosze o tego typu cwiczenia!