Szacuny
5
Napisanych postów
153
Wiek
31 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4920
Anubis84 Hehe a ja właśnie kupiłem dziś ryż z tej firmy CENOS. Przeszukałem i na razie stwierdzam, że nic nie ma. W smaku też normalny, a ten ostatnio z biedronki jakiś dziwny smak miał. Ryż jem 3-4 x w tygodniu, więc już się "nauczyłem" smaku. Nie chce już nic pisać, ale po prostu sobie odpuszczę na razie ten ryż z biedry.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Dowolny z wyjątkiem białego. Jest on najbardziej przetworzony. Ma swoje zastosowanie, ale to nieistotne. Basmati, jaśminowy, parboiled, brązowy. Innych w Biedronce nie ma.
Szacuny
5
Napisanych postów
153
Wiek
31 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4920
No jaśminowy i basmati naprawdę kozackie. Za brązowym jakoś nie przepadam. Polecam trochę podprażyć ryż na oleju, a później zalać wodą z bulionem, lub solą. Nie każdy może niestety, ale oliwy jakoś dużo nie trzeba. Wystarczą 2-3 łyżki na 250g ryżu, a smakuje zaj**iście, szczególnie do orientalnego żarcia. Tylko nie przesadzać z tym prażeniem, aby się nie przypalił, bo będzie nie dobre.
Zmieniony przez - Varghulf w dniu 2018-05-07 17:45:31