Szacuny
9
Napisanych postów
287
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2650
Szukam preparatu z luteiną, ale sporo tego jest. Czy ktoś może mi polecić jakiś konkretny preparat, biorąc pod uwagę zawartość luteiny w tabletce i cenę. Może ktoś z Was Używa jakiś preparat z luteiną i może go polecić.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17
Luteina - nazwa ta jest zarezerwowana dla dwóch róznych produktów, co jest niezwykle wazne a wystarczy tylko zajrzeć do encyklopedi. jeden z nich to luteina - barwnik, drugi to hormon,
pierwszy z nich stosowamy w okulistyce i dermatologii a drugi w ginekologii i polożnictwie, więc chyba róznica jest zasadnicza.
Niedobór luteiny -barwnika w organizmie może upośledzic wzrok.Na rynku jest - żeby nie rzec - nadmiar produktów z luteiną i to w dawkach od 3- 20mg x dawka dzienna.Co do wyboru myśle , że następuje on intuicyjnie, ponieważ zdanie na ten temat jest podzielone zarówno wśród lekarzy okulistów jak i farmaceutów.Sama miałam ten dylemat i nie otrzymałam OD NIKOGO jednoznaczej odpowiedzi.popularnosc zalezy niewatpliwie od dobrze zorganizowanego markietingu co odbija sie na cenie.Najrozsądniej byłoby zacząć od najtańszych i chodzić co miesiąc do kontroli
Szacuny
9
Napisanych postów
287
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2650
Oby się nie pogorszył. Dużo pracuje przy komputerze i oczy mi się męczą i czasem są przekrwione. Ze wzrokiem nie jest jak na razie tak źle Najbardziej dobija mnie jazda samochodem w nocy, jak połowa ustawia sobie wysoko światła nie patrząc na to, że oślepiają innych.
Zmieniony przez - GrandMAX w dniu 2008-11-19 13:29:11