Szacuny
4
Napisanych postów
437
Wiek
29 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3728
Już poczytałem bardzo dużo praktycznie od dwóch tygodni tylko czytam na sfd. I wiem że dobra jest orkiszowa ale ja chcę żeby to pizza miała mniej kcal spróbuję zrobić spód z kalafiora jak bedzie ch**owy to zrobie razowy.
Szacuny
9
Napisanych postów
937
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24871
najmniej będą miały zwykłe oczyszczone mąki pszenne tyle, że one żadnej praktycznie wartości nie mają. Polecam mąki typu graham albo 2000 tyś, są bardziej kaloryczne ale bogate w minerały i błonnik, oraz mają oczywiście dużo niższy ig
Szacuny
9
Napisanych postów
937
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24871
To, że jesteś na redukcji nie znaczy że masz ze wszystkiego rezygnować, a mąka pełnoziarnista jest zdrowa, jak nie przesadzisz z jej ilością to będzie git, ale jak Ci nawet 20-30g szkodzi to idź szukaj przepisów na blogach anorektyczek:D
Szacuny
9
Napisanych postów
937
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24871
i ta i ta jest dobrym rozwiązaniem, unikaj mąk typu 450, 500, 600. czym większa liczba tym lepiej polecam żytnią 2000 choć nie wszystkim smakuje żytnia gdyż ma specyficzny smak. Mąka orkiszowa lub zmielone płatki owsiane są dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam