Szacuny
354
Napisanych postów
953
Wiek
125 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
53586
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "zdrowa", bo jeśli chodzi o gęstość odżywczą to tak samo jak każda mąka oczyszczona - jest dość słabo. Jeśli to jakaś mąka "razowa", nieoczyszczona to zapewne będzie lepiej. Jest to na pewno lepsze źródło węgli niż powiedzmy soki owocowe.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Zrobić możesz tak samo, jak z każdej innej mąki. Próbowałem już robić naleśniki, omlety na słodko/wytrwanie, czy gofry chyba w zwiększości dostępnych na rynku mąk i wszystkie, które mają tradycyjny skład, czyli są źródłem węglowodanów, będą się nadawały w tym kierunku. W sytuacji mąki kokosowej, która jest źródłem tłuszczów już nie wychodzą zbyt ciekawe. Niestety rozpadają się dość łatwo. Może ona ewentualnie być dodatkiem. Z kolei w sytuacji mąki jaglanej, wychodzą trochę zbyt kruche i suche. Ryżowa jest bardzo dobra do wszystkiego.