Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Niestety są to produkty dość mocno przetworzone. Mocno średniej jakości. Okazyjnie tylko w diecie z ograniczeniami, np. bezglutenowa. Mając do wyboru inne, dużo lepsze źródła warto skupić się na nich.
Szacuny
5
Napisanych postów
249
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9491
Bo wyszło, że nie toleruję ani laktozy ani...GLUTENU. To utrudnia sprawę. Używam ryż basmati, kasza jaglana, gryczana, ziemniaki no i....właśnie myślałem nad makaronami do urozmaicenia. Z makaronów, które mi smakują to ta mieszanka bądź są osobną makaron ryżowy i makaron kukurydziany, a więc, który będzie mniejszym złem ?
Szacuny
3133
Napisanych postów
15808
Wiek
37 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ryżowy od czasu do czasu używam, ale Domer wymienił ciekawe zamienniku, które ze spokojną głową możesz stosować, gdy unikasz glutenu. Do tego możesz dorzucić ryż paraboliczny, jaśminowy, kaszę gryczaną białą (nie wiem, czy próbowałeś, bardzo dobra).
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Musisz sprawdzać na opakowaniach produktów lub pytać producentów. Teoretycznie gluten nie ma prawa być obecny w carbo. Jednak niektóre firmy produkują w tym samym zakładzie produkty zawierające gluten.