Szacuny
19
Napisanych postów
2619
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
36108
Witam
Od kilku dni jestem lekko przeziębiony, kaszle dość dużo, szczególnie rano i wieczorem, natomiast w ciągu dnia kaszel ustaje.
Od wczoraj doszedł jeszcze silny ból gardła przy przełykaniu śliny.
Czy wiecie może co jest przyczyną tego bólu, czy może to być na przykład zbyt suche/wilgotne powietrze w pokoju?
Piszę tego posta o 4:15, ponieważ przed chwilą kaszel mnie zbudził i nie dał mi już zasnąć.
Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Szacuny
1
Napisanych postów
39
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
698
Nie będę odkrywczy, musisz po prostu pić dużo gorącej herbaty (najlepiej jakaś zielona, lub zwykła ale słaba) Możesz spróbować pokroić sobie cebule lub czosnek(nie za dużo) na kanapkę . Unikaj suchego jedzenia . Nie bierz za dużo leków na raz . Jak możesz to siedź w domu a jak musisz wyjść to pożądnie się ubieraj . Szalik możesz nosić nawet po domu .
Szacuny
5
Napisanych postów
780
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
18693
A moim zdaniem powinienes isc do lekarza mialem takie same objawy pare dni temu poszedlem wczoraj do lekarza i okazalo sie ze sie rozwija zapalenie oskrzeli.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Zarzuć jakiś lek przeciwzapalny + płucz gardło. Dodatkowo np Orofar max. Jeśli będzie się pogarszało, wydzieliny zmienią kolor na zielony/żółty idź do lekarza.
Szacuny
19
Napisanych postów
2619
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
36108
Ok, dzięki. Tak zrobię. W ciągu dnia czuje się bardzo dobrze, nic mnie nie boli, nie kaszlę, gardło jest ok, nawet przy przełykaniu śliny. Tylko wieczorami i z rana mam dość uciążliwe objawy, no i czasami w nocy, tak jak dziś, że obudziłem się cały spocony i kaszel nie dawał mi już zasnąć, ale po 30 minutach siedzenia mi znów przeszło i dalej spokojnie zasnąłem.