mam 30 lat i na ostatnim badaniu krwi wyszło mi że mam za niski cholesterol. za niski cholesterol tak samo jak i za wysoki nie jest chyba zbyt dobry dla zdrowia?
moje wyniki:
cholesterol całkowity: 126 mg/dL (a norma to od 131 do 200)
cholesterol HDL: 35 mg/dL (a norma to powyżej 35)
choletrerol LDL 81 mg/dL (a norma to poniżej 130)
trójglicerydy 86 mg/dL (a norma to poniżej 150)
cieszę się bardzo że mam tak dobry wynik trójglicerydów i złego cholesterolu LDL, ale czy tego ogólnego cholesterolu i tego dobrego HDL nie jest za mało jak na mój wiek?
...i jak tak niski poziom cholesterolu ma się do np: poziomu testosteronu we krwi, bo kiedyś słyszałem że im wyższy poziom cholesterolu, tym wyższy poziom testosteronu, bo ponoć jeden wiąże się z drugim? bo zauważyłem u siebie ostatnio spadek popędu seksualnego...
...miewam też czasami napady depresji które jak również wyczytałem są ponoć spowodowane za niskim cholesterolem? ile w tym prawdy?
Zmieniony przez - 30STOLATEK w dniu 2008-02-09 00:16:35
moje wyniki:
cholesterol całkowity: 126 mg/dL (a norma to od 131 do 200)
cholesterol HDL: 35 mg/dL (a norma to powyżej 35)
choletrerol LDL 81 mg/dL (a norma to poniżej 130)
trójglicerydy 86 mg/dL (a norma to poniżej 150)
cieszę się bardzo że mam tak dobry wynik trójglicerydów i złego cholesterolu LDL, ale czy tego ogólnego cholesterolu i tego dobrego HDL nie jest za mało jak na mój wiek?
...i jak tak niski poziom cholesterolu ma się do np: poziomu testosteronu we krwi, bo kiedyś słyszałem że im wyższy poziom cholesterolu, tym wyższy poziom testosteronu, bo ponoć jeden wiąże się z drugim? bo zauważyłem u siebie ostatnio spadek popędu seksualnego...
...miewam też czasami napady depresji które jak również wyczytałem są ponoć spowodowane za niskim cholesterolem? ile w tym prawdy?
Zmieniony przez - 30STOLATEK w dniu 2008-02-09 00:16:35