Jestem osobą która urodziła się bez 2/3 lewej ręki (brak dłoni i ręki prawie do łokcia). Od kilku lat ćwiczyłem sporadycznie. Teraz w domowych warunkach staram się trochę hantli, pompki, tabata oraz abs workout. Niestety mam mały problem, bo nie wiem w jaki sposób trenować lewą rękę. Robię pompki(mam staw łokciowy i "część" ręki który pomaga mi gdyż się on prostu zgina i mogę robić tj. pompki na łokciu :D) jednak jest dosyć duża różnica w masie mięśniowej między prawą ręką a lewą. W związku z tym chciałbym to jakoś zniwelować. Ostatnio myślałem by kupić sobie jakiegoś rodzaju pas doczepić do niego na łańcuchu ciężarek a pas zapiąć na dłoni i po prostu poprzez zginanie stawu łokciowego ćwiczyć. Czy gdzieś dostanę takiego rodzaju pas czy muszę homemade zrobić :D ? a druga sprawa w jaki sposób mógłbym resztę partii mięśni trenować. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Witam,
Jestem osobą która urodziła się bez 2/3 lewej ręki (brak dłoni i ręki prawie do łokcia). Od kilku lat ćwiczyłem sporadycznie. Teraz w domowych warunkach staram się trochę hantli, pompki, tabata oraz abs workout. Niestety mam mały problem, bo nie wiem w jaki sposób trenować lewą rękę. Robię pompki(mam staw łokciowy i "część" ręki który pomaga mi gdyż się on prostu zgina i mogę robić tj. pompki na łokciu :D) jednak jest dosyć duża różnica w masie mięśniowej między prawą ręką a lewą. W związku z tym chciałbym to jakoś zniwelować. Ostatnio myślałem by kupić sobie jakiegoś rodzaju pas doczepić do niego na łańcuchu ciężarek a pas zapiąć na dłoni i po prostu poprzez zginanie stawu łokciowego ćwiczyć. Czy gdzieś dostanę takiego rodzaju pas czy muszę homemade zrobić :D ? a druga sprawa w jaki sposób mógłbym resztę partii mięśni trenować. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
tak czytam bo lubię czasem odpowiadać na pytania ale to jest ciężkie.. ten problem praktycznie uniemożliwia trening całej góry.. ale na pewno można coś wymyślić i będzie dobrze!
...
Napisał(a)
Myślę, że musisz takie rzeczy robić samemu w domu, ale kupienie wyciągu górnego bardzo by Ci ułatwiło rozwój masy między innymi ramion. Na Twoim miejscu bym poszukał kontaktu na przykład z Mariuszem Kupczakiem (pewnie ma fb). On by Ci mógł pomóc.
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedź ;) Wiem ze jest to cieżkie pytanie ;) Ale po prostu nie wiem gdzie pytać i postanowiłem tu. A jestem człowiekiem który nie widzi ograniczeń. W każdym razie prosze jeszcze o jakieś propozycje i dzięki za wszelką pomoc.
Polecane artykuły