siema, czy da się jakoś zwiększyć obwód ręki zaraz przy nadgarstku bo w tym miejscu i "kawałek dalej" mam ją strasznie chudą przy reszcie przedramienia i wygląda to nie za bardzo...ćwiczyć standardowe ćwiczenia na przedramię czy proponujecie coś innego?
...
Napisał(a)
Trenując siłowo, każdy z nas chciałby mieć większe mięśnie i lepiej wyglądającą sylwetkę. Często również trapi nas problem szczupłego kośćca, który nie wygląda zbyt atrakcyjnie, szczególnie w okolicy nadgarstka, który niektóre osoby mogą bez problemu objąć palcami dłoni, a niektórzy nawet kciukiem i małym palcem. Bywa tak, że osoby o typowej budowie ektomorficznej mają obwód w nadgarstku nawet 15-16 cm, co bez wątpienia jest niewiele i może przysparzać o kompleksy. Szczególnie w przypadku, gdy nasza masa mięśniowa nie jest zbyt duża. Czym tak naprawdę jest nadgarstek?
Nadgarstek to część kończyny piersiowej składający się u nas z ośmiu kości: kości łódeczkowatej, kości księżycowatej, kości trójgraniastej, kości grochowatej, kości czworobocznej większej, kości czworobocznej mniejszej, kości główkowatej, kości haczykowatej. Kości te ułożone są w szeregu dalszym i bliższym.
Niestety nie mamy wpływu na to, jaki będzie nasz obwód nadgarstka oraz nie jesteśmy w stanie zrobić nic, aby go zwiększyć. Jedyne rozwiązanie to po prostu zwiększenie obwodów naszych mięśni. Dzięki temu proporcje poprawią się i mały obwód w nadgarstku będzie wręcz powiększał wizualnie np. obwód w bicepsie. Dlatego też nie pozostaje nic innego, jak trenować ciężko, odżywiać się dobrze i cieszyć z efektów.

Nadgarstek to część kończyny piersiowej składający się u nas z ośmiu kości: kości łódeczkowatej, kości księżycowatej, kości trójgraniastej, kości grochowatej, kości czworobocznej większej, kości czworobocznej mniejszej, kości główkowatej, kości haczykowatej. Kości te ułożone są w szeregu dalszym i bliższym.
Niestety nie mamy wpływu na to, jaki będzie nasz obwód nadgarstka oraz nie jesteśmy w stanie zrobić nic, aby go zwiększyć. Jedyne rozwiązanie to po prostu zwiększenie obwodów naszych mięśni. Dzięki temu proporcje poprawią się i mały obwód w nadgarstku będzie wręcz powiększał wizualnie np. obwód w bicepsie. Dlatego też nie pozostaje nic innego, jak trenować ciężko, odżywiać się dobrze i cieszyć z efektów.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wielkosc nadgarstka przy dloni zalezy glownie od wielkosci kosci ;)
Some people dream... of breaking free.. of pushing limits... beyond the physical... beyond the mental... and some people... live the dream
...
Napisał(a)
nei zwiekszysz nadgartska, sam ci zgrubnie ale to tylko przez wplyw lat, za 15 lat bedziesz mial grubszy. Cwicz przedramie, przeciez super wyglada przedramie 35 cm przy 16 cm nadgarstku. nie przejmuj sie takimi glupotami i cwicz. pzdr
...
...
Napisał(a)
no niby fajnie ale wolałbym troche grubsze, no nic to dzięki pozdrawiam
...
Napisał(a)
Duże ilości wapna plus hormon wzrostu i testosteron i plus duze obciażenia a wzystko to przez długi czas da grubszy nadgarstek
...
Napisał(a)
i po tym dluzszym czasie moze zostac kaleka.. Z tym nadgarstkiem nie masz sie co przejmowac cwicz normalnie tak jak do tej pory i bedzie wszystko dobrze , tak jak wyzej napisali z uplywem lat nadgarstek pogrubieje 

1
Dopóki nie osiągniesz granic wytrzymałości nie czujesz że żyjesz !!
...
Napisał(a)
Ja mam 18 cm w nadgarstku i dość dobre przedramię 34 cm, problem w tym, że widać to tylko od wewnętrznej strony ręki nie przy zewnętrznej mięsień mam masakryczny i okablowany ale niestety przez kość rączka dalej na chudą wygląda
...
Napisał(a)
mozna zostac kaleka to juz jest osobny temat zawsze jest cos kosztem czegos jak sie chce miec gruby nadgarstek to trzeba niestety troche pocierpiec
1
...
Napisał(a)
mi urósł o 1 cm w przeciągu ostatnich 2 miesięcy. Miałem 18, teraz mam 19. A mam 17 lat
Zmieniony przez - mnkk w dniu 2008-10-29 07:37:19
Zmieniony przez - mnkk w dniu 2008-10-29 07:37:19
" Jeden miłości chce drugi ma puste serce ..
Jeden nic nie chce mieć,a drugi chce mieć więcej "
...
Napisał(a)
mnkk a co byś dodał od siebie z porad treningowych/żywieniowych?

1
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!