Szacuny
23
Napisanych postów
81
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
11617
Czy magnez powoduje zmniejszanie krzepliwosci krwii, kruchosc naczyn włosowatych. Czy rozrzedza krew itd.
Pytam bo 7 tygodni temu miałem robiona chemiczna koagulacje naczyn krwionosnych w nosie. Czestwo wstaje niewyspany, czasami drzy mi jedna z powiek, przy przysiadze od czasu do czasu lapie mnie skurcz w lydkach. Jestem ostatnio jakis nerwowy.
Czy moge brac magnez w zwiazku z powyzszym. Mam 16 lat ile nalezy brac megnezu. Wystarcza 2 tabletki dziennie w ktorych znajduje sie 20 mg jonow magnezu. Preparat jaki chce brac to Asmag z wit. B6.
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
przy stosowaniu zalecanych dawek i przy nieprzekraczaniu ich to nie bedzie problemu.
Jakryc kiedys pisał w moim poscie ze najlepiej przyswajalny jest np. FilomagB6
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-08-15 16:39:13
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
jejku... no przeciez sam powinienes chociaz mniej wiecej wiedziec czy masz stany duzego niedoboru czy nie. Jesli odzywiasz sie normalnie to ja bym brała "profilaktycznie", czyli dwa razy dziennie. A nie tak jak w stanach duzego niedoboru.
Wzglednie mozesz zrobic jeszcze tak ze np. przez tydzien brac 3 razy dziennie a potem juz tylko dwa.
Tak czy siak wedlug mnie 2 razy wystarczy przy normalnym odzywianiu..
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-08-17 13:36:24
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A czy bardzo słaby apetyt może być spowodowany niedoborem magnezu ?? Poza tym jakiś czas temu też miałem okres, że drgała mi powieka. Oprócz tego jestem dosyć nerwowy, długo zasypiam i długo śpię, a każdy wysiłek fizyczny bardzo mnie męczy - czy to wszystko z powodu braku magnezu? Generalnie te dolegliwości mam już od paru lat.