Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
184405
Witam,
interesują mnie Wasze doświadczenia z magnezją w płynie i proszku. Ponieważ rzecz sprowadza się do tego, że właściciel siłowni nie życzy sobie używania magnezji w proszku, to siłą rzeczy jedyną alternatywą jest stosowanie płynu.
Czy płynna magnezja też działa? Są jakieś różnice jeżeli chodzi o zdrowie? Cokolwiek.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
Witam
Magnezja to tak naprawdę podstawowy środek w wyposażeniu osobnika trenującego podnoszenie ciężaru czy wspinaczkę. Jakie jest jej zadanie ? Otóż magnezja osusza ręce by zapewnić im maksymalną przyczepność. W niektórych sklepach dostępna jest: magnezja w proszku (sypka lub w większych grudkach), magnezja w kulce i magnezja w płynie. Wersja w płynie bardzo często wymagana jest na siłowniach , w celu zredukowania zapylenia pomieszczenia. Jest także używana przez sportowców innych dyscyplin. Badania dowodzą, że magnezja w takiej formie dłużej utrzymuje się na rękach. Aktualnie coraz wiecej osób stosuje właśnie magnezje w płynie, która ma dużo pozytywnych opinii, głównie związanych z zachowaniem większej czystości, co jest wymagane na wielu siłowniach.
Jak działa magnezja w płynie ?
Jak donoszą producenci, magnezja w płynie tworzy cienką powłokę na skórze i w efekcie utrzymuje na skórze suchośc i poprawia przyczepnośc dłoni. Nie powoduje nadmiernego przesuszenia dłoni (skład wolny od zanieczyszczeń, toksyn), nie powoduje pylenia. Magnezja w płynie stanowi doskonałą alternatywę dla sproszkowanej magnezji. Jednak trzeba się liczyć z tym, iż ta forma jest droższa od wersji w proszku.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-20 21:14:28
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1
Napisanych postów
159
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3048
niewiem czym sie rozni ale spróbuj i sam zobaczysz dla gosci powyzej rekawiczki sa ***owe magnezja lepsza a poza tym lapy sie lepiej wyrabiaja ale jak niechcecie podraznic niemowleca skorke to sobie cwiczccie Zdrowia
Szacuny
24
Napisanych postów
3369
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
11510
Hm, trening bb robię, nie ts. I lepiej mi w rękawiczkach, choć bywało że robiłem bez. Choć w sumie, rękawiczki to taki nawyk, bo zaczynałem właśnie z nimi.
Szacuny
135
Napisanych postów
4193
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44201
ten właściciel siłowni chyba mało profesjonalny jest skoro zabrania stosowania magnezji w proszku albo pedantyczny czyścioch jakiś, postawił by w kącie wilgotnego mopa i wystarczył by jeden ruch i magnezji nie ma :)
w temacie za bardzo nie pomogę bo używam magnezji w kostce
Szacuny
2
Napisanych postów
1725
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13979
Pandarek: Porozmawiaj z właścicielem, sprzątasz po treningu i koniec kropka. Dwa siłownia na której ktoś trenuje profesjonalnie przyciąga kolejnych klientów. Ja używam w woreczku, mniej pyli a tak samo pokrywa.