Szacuny
4
Napisanych postów
577
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13407
Każdy kto interesuje się sportami związanymi z żelazem zna na pewno Magnusa Samuelssona dawnego mistrza świata Strong Man niewątpliwie jest to człowiek który należy do wąskiego grona najsilniejszych ludzi jacy kiedykolwiek chodzili po tej planecie;). Jak oglądałem zawody to zawsze speeker mówił że on ma najsilniejsze ramiona świata nie wierzyłem do puki nie zobaczyłem tego:
140kg technicznie
Aha no właśnie zapomniałem dopisać że druga pasja Samuelssona jest armwrestling:) na tym filmiku objaśnia techniki.
tutaj trenuje siłę ścisku
Robi wrażenie polecam
Kulturystyka zaczyna się dopiero wtedy, gdy kończy się budowanie masy mięśniowej.
SYNTHOL wywiad z Guy'em Grudy http://www.sfd.pl/temat295521/
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3849
a wie ktoś może jaki jest rekord swiata odnośnie siły bicepsu?;> czytałem kiedys(moze 2 lata temu) gdzies w necie że Voevoda w pozycji stojącej jedna reka machnie 100kilowym hantlem 6 razy ciekawe ile w tym prawdy
Szacuny
4
Napisanych postów
577
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13407
Biceps 140g idealna forma z zatrzymaniem Silny jest nie ma co
Co do Voevody to ja widziałem jak na filmie 90kg hantlem robił w koncie tyle ze to było raczej utrzymywanie na biceps niż uginanie.... Jak dla mnie to śmiechowe to było. Pełnych powtórzeń z 100kg hantlem to chyba nikt na ziemi nie jest w stanie zrobić przynajmniej napewno nie aż 6 powtórzeń. Nic tak nie rozwija siły bicepsów jak uginania ze sztangą. Kiedyś w jakiejś gazecie napisali że Ivakin jest w stanie zrobić kilka powtuzeń z 80kg sztangą więc widać przepaść między człowym aw a Samuelsonem...
pozdro.
Zmieniony przez - gymwarior w dniu 2007-06-02 12:28:15
Kulturystyka zaczyna się dopiero wtedy, gdy kończy się budowanie masy mięśniowej.
SYNTHOL wywiad z Guy'em Grudy http://www.sfd.pl/temat295521/
Szacuny
2
Napisanych postów
424
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2396
hmm kiedys jak ogladałem trening A Voevody to mowił ze jego rekord na trzymanie (na jedna reke ,reka oparta o kolano..) wynosi ponad 230kg to chyba jest wspaniały wynik a ile w tym prawdy to sam nieweim .... z drugiej strony po co taki człowiek jak Alexy miał by kłamac....?