Mam pytanie czytam w wielu postach ze ludzie na noc lykaja lyzeczke oliwy z oliwek.. co ona daje? i co polecacie lepiej taka oliwe na noc i dlaczego lub majonez :) uzasadnienie mile widziane :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
kazeina nawet do 8 godzin gdziesz czytalem, a porownujac oliwe do majonzeu porownujemy merca do starego, kopcacego spalinami i zardzewialego stara
...
Napisał(a)
oliwa z oliwek jest doskonalym zrodlem zdrowych tluszczy w przeciwienstwie do majonezu ktorego spozywanie musisz ograniczyc do minimum, a najlepiej wcale
...
Napisał(a)
mi majonez kojarzy sie z dzieciństwem jak byłem mały i gruby:P nie polecam takich hitów...

...
Napisał(a)
jeśli dodajesz 2-3 łyżeczki do jajek do śniadania to żadnego złego wpływy na ciebie nie będzie miało i na twoją sylwetke....gorzej jak stanie się to podstawowoym źródłem do posiłku ;)
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
oliwa z oliwek - zdrowe tłuszcze jednonienasycone
majonez - niezdrowe izomery trans
majonez - niezdrowe izomery trans
...
Napisał(a)
Niekoniecznie na noc, wszystko zalezy od bilansu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Oliwa z oliwek je się na noc z białkiem wolno wchłanialnym (np. twaróg chudy). Oliwa dodatkowo spowalnia wchłanianie się białka, żeby odżywiać skuteczniej Twoje mięśnie podczas snu.
...
Napisał(a)
jeśli chodzi o twaróg to nie takiego wielkiego znaczenia o długosć wchłaniania bo i tak sama kazeina odżywia ciebie przez ponad 6 godzin
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!