Szacuny
2
Napisanych postów
60
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1047
Zastanawiam się czy wędzona makrela z ryżem to dobry pomysł w czasie redukcji. Jem taki posiłek zazwyczaj przed lub po treningu ewentualnie jako drugi posiłek dnia.Oprócz tego wcinam chudy twarożek
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
makrelka jest dobra 2-3 razy w tygodniu na masie i na redukcji, a dlaczego tylko 2-3 razy ? bo jest wędzona a wędzone rakotwórcze....ale chyba pomyliło ci się z makrelą jako posiłek potreningowy ??? przecież unikamy tłuszczy po treningu
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
2
Napisanych postów
60
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1047
Ja raczej częściej niż 3-4 razy w tygodniu nie jadam.
A co do tych tłuszczy to właśnie słyszałem że te tłuszcze "nie tuczą" dlatego chcę się dowiedziec czy to dobry pomysł.
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
tuczy nadmiar kalori lub złe proporcje....tłuszcze z makreli , jajek czy oliwy z oliwek powinny być stałą rzeczą w twojej diecie....makrele śmiało jedz ale unikaj tłuszczy po treningu (tylko w tym posiłku) ponieważ po treningu chcemy jak najszybciej dostarczyć organizmowi mikroskładników a tłuszcz spowalnia wchłanianie posiłku
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
43 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15058
Jeżeli chodzi o kalorie to każdy tłuszcz to jednak tłuszcz, wiadomo że są różnice w budowie łańcucha poszczególnych kwasów tłuszczowych ale przyjąć można spokojnie że 1 g tłuszczu ma 9 kcal niezależnie od typu.