Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Makrela w pomidorach z puszki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18578

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 907
(Sory że tak ciągle wypytuje o te żarcie ale jestem nowy).

No właśnie czy moge takiej rybki z puszki zjeść??
Na stronach o zdrowej żywności nie ma zaprzeczeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 78
Nawet osoby dbające o zdrowie i sylwetkę często padają ofiarą podstępnych, szybkich produktów, które mają ułatwić nam życie. W dzisiejszych czasach mało kto ma czas i pieniądze na codzienne przygotowywanie posiłków. Dużo szybciej i taniej jest podgrzać gotowego kurczaka czy wymieszać makaron z tuńczykiem z puszki, niż samemu przygotować filet z dobrej jakości kurczaka czy ryby.

Pierwszym argumentem, który przemawia przeciw rybom z puszki są toksyczne składniki, takie jak rtęć. Co prawda w świeżych rybach również ją znajdziemy, jednak w procesie obróbki część pozytywnych składników traci swoją wartość, a rtęć zostaje uwydatniona. Ponadto gotowe produkty takie jak parówki czy czy konserwy są pełne chemii m.in. azotanów - chorobotwórczych konserwantów.

Konserwy rybne są produktem wysoko przetworzonym. Przed zamknięciem puszki ryba poddawana jest obróbce polegającej między innymi na poddaniu jej działaniu wysokiej temperatury. Proces ten znacząco zmniejsza wartość odżywczą ryby. Co więcej podczas produkcji konserw do pokrycia blachy w celu uniknięcia korozji, stosowany jest związek chemiczny biosfenol A. Substancja ta może przenikać do żywności i zaburzać funkcjonowanie układu hormonalnego. Ponadto badania wskazują, że biosfenol A może być przyczyną otyłości, chorób układu krążenia oraz poronień. Jeśli jednak korozja metalu wystąpi mimo pokrycia biosfenolem, metale przenikają do produktu mającego kontakt z puszką.

Co

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 111118
A jaka to strona? Ten sos pomidorowy to syf, makrela pewnie też ale ja sam raz na jakiś czas kupuję coś podobnego.

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Zgadza sie. Za czesto lepiej nie jedz. Swieze rybki lepsze.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45261
nic dodać nic ująć

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 907
Aha. No dobra dzięki. Już gdzieś słyszałem. Jeść żywność jak najmniej przetworzoną :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 501
hmmm no a tunczyki w puszqach ;] ? przeciez to chyba co druga osoba tutaj je ...

Każdy z nas ma swój sposób na stworzenie bestii ...
...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 16307
jak masz kase na puszki to i masz pewnie kase na świeże , to w takim razie te z puszczki od czasu do czasu .A tuńczyk jest spoko , najlepiej w kawałkach w sosie własnym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 77 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1188
mi sie wydaje, że można jeść takie coś, jednak najlepiej uważać na tłuszcz, czyli przed zakupem zobaczyć na zawartośc tłuszczu .... pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 111118
Chodzi głównie o oleje i sosy, które są najgorszej jakości.

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 400 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2658
Jakiś wynalazków w postaci "sałatek rybnych" na pewno nie. Nabełtają wszystkiego po trochu i robią "wiosenną", "egzotyczną"..etc - wszystko to blee...najlepiej takie "wkładki" dodawać sobie samemu.

Szpinak żrę - chudnąć chcę :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 501
Ja jadam tesco korzystny zakup tunczyk w oleju i z cebulką jest wporzo :D ale jak mi sie skonczy jeszcze pare puszeek to próbuje innego bo ktoś mi polecał ;)

Każdy z nas ma swój sposób na stworzenie bestii ...
...

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

prosze o ocene

Następny temat

Moja 1 diete

Alldeynn
Polecane artykuły