PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
RODZAJE
- niskoscukrzona (N) - DE
7-13%
- średnioscukrzona (S) - DE
14-22 %
- wysokoscukrzona (W) - DE
23-35%
>
Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność. Dzięki szerokiemu zakresowi depolimeryzacji skrobi (DE) maltodekstryny posiadają różnorodny skład mieszaniny cukrów; wykazują właściwości emulgujące, wypełniające stabilizujące, sklejające spulchniające, przedłużają świeżość,redukują słodycz, uwypuklają smak i zapach, opóźniają proces krystalizacji.
ZASTOSOWANIE:
Maltodekstryny ze względu na swój skład i własności znalazły szerokie zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego.
są uniwersalnym nośnikiem w procesie suszenia soków, barwników, aromatów
w produkcji odżywek dla dzieci i niemowląt wykorzystywane są jako zamiennik skrobi łatwiej przyswajalny przez młody organizm, stanowią ważny składnik węglowodanowy w mleku modyfikowanym i mączkach odżywczych
w produkcji wyrobów cukierniczych są składnikiem wszelkiego rodzaju pomad i przekładek, zwiększają wyrównanie wilgotności względnej, zabezpieczają przed twardnieniem i krystalizacją cukrów, działają korzystnie na słodki smak i plastyczność wyrobów (maltodekstryny zawierają np. karmelki twarde i nadziewane, drażetki, polewy cukiernicze)
w piekarnictwie cukierniczym maltodekstryny polepszają konsystencję wyrobów, regulują lepkość ciasta, jego kruchość i porowatość, zapobiegają nadmiernemu wysuszeniu, przedłużają świeżość (maltodekstryny zawierają np. ciasta drożdżowe, sucharki, herbatniki, biszkopty, wafle, nadzienia do ciast, kremy do tortów)
w produktach spożywczych sproszkowanych (sosy, zupy, przyprawy, ekstrakty owocowe) poprawiają wartość odżywczą, ułatwiają upłynnienie, poprawiają własności emulgujące i stabilizujące, zwiększają równowagę wilgotności względnej
dzięki rozwiniętej powierzchni mogą służyć jako nośnik aromatów, barwników i tłuszczów
w produkcji napojów odżywczo-wzmacniających pozwalają podwyższyć suchy ekstrakt, obniżają słodycz, uwydatniają działanie substancji aromatycznych (maltodekstryny zawierają np. napoje i syropy owocowe, napoje regeneracyjne i izotoniczne)
w produkcji środków leczniczych - pastylek i syropów wykrztuśnych, preparatów witaminowo - mineralnych, odżywek
w produkcji mrożonek (lodów, kremów, deserów) dodatek maltodekstryn podwyższa temperaturę zamarzania, sprzyja rośnięciu i stabilizacji piany
w przemyśle mięsnym maltodekstryny dzięki frakcji cukrowej stanowią składnik solanek saletrzanych będących pożywką dla mikroflory bakteryjnej odpowiedzialnej za dojrzewanie mięsa. Dzięki swej sile redukcyjnej przyśpieszają tworzenie się nitrosamyloglobin (zabarwienie różowe mięsa).
CHARAKTERYSTYKA:
N S W
- postać sypki proszek
- zapach lekko słodki do słodkiego
- barwa biała w odcieniu kremowym
- równoważnik glukozowy DE 7-13
14-22
23-35
- wilgotność 6,0 max
- wartość pH 4,2-6,0
- zawartość popiołu % 0,4 max
Maltodekstryna spełnia wymagania aktualnych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i jest wolna od GMO.
OPAKOWANIE:
worki papierowe 4-warstwowe z jedną warstwą powlekaną polietylenem wentylowe o masie netto:
25 kg maltodekstryna niskoscukrzona
30kg średnio i wysokoscukrzona
lub opakowania typu big-bag a’500kg i a’700kg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Maltodekstrynę należy przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych wilgotność wilgotności względnej powietrza 60-75% i temperaturze do 20ºC
OKRES PRZECHOWYWANIA:
12 miesięcy od daty produkcji.
Maltodekstryna to polimer maloczasteczkowy prekursor w procesie spichrzania glikogenu w watrobie i miesniach
każda masa wymaga czasu :)im wiecej pospiechu tym wiecej skutków ubocznych

Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
każda masa wymaga czasu :)im wiecej pospiechu tym wiecej skutków ubocznych


Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
dla lekkoatletow przed zawodami super.
DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

każda masa wymaga czasu :)im wiecej pospiechu tym wiecej skutków ubocznych

Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0