Szacuny
6
Napisanych postów
678
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5910
Mam takie pytanie czy trzeba robic jakas rozgrzewke przed pompkami?? Np kiedy rano wstaje zawsze robie troche pompek i zastanawiam sie czy trzeba robic przed tym jakas rozgrzewke?? Typu machanie rekoma itp. Czy pompki mozna wykonywac bez uprzedniej rozgrzewki
"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10
Szacuny
1
Napisanych postów
226
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3658
Dobrze jest rozgrzać ręce, przecież po nocy snu Twoje ciało jest zbite, a pompki to wcale nie są takie lekkie ćwiczenie, musisz rozgrzewać stawy itp. pozdro
Szacuny
5
Napisanych postów
233
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7763
Rób wymachy rąk w przód, tył, na zmianę, prawa do przodu lewa do tyłu i odwrotnie. A przy tym cały czas spokojny bieg w miejscu. Skręty tułowia + bioderka chwile i jak czujesz się "obudzony" to lecisz na spokojnie. Polecam stronkę 100pompek.pl, dobre plany tam znajdziesz dla każdego na różnym poziomie. Zdrowia !
Szacuny
0
Napisanych postów
382
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1655
Ja jak biłem swój rekordzik to większości przypadków robiłem rozgrzewkę typu krążenie ramion itp do tego jeszcze jak masz hantle w domu to nie zaszkodzi rozgrzać bica/trica np. 2x10x8kg to nie muszą być jakieś duże ciężary a przynajmniej w moim przypadku różnica była odczuwalna.
Szacuny
1
Napisanych postów
243
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8352
mi się najlepiej robiło pompki po ciężkim treningu wspinaczkowym, wróciłem do domu, od niechcenia zacząłem pompować i ku mojemu zdziwieniu wtedy padł mój rekordzik :p więc im lepiej się rozgrzejesz tym lepiej się te pompki robi ;)