Witam . Mam martwice kosci jalowej(taki maly guz pod kolanem). Czy moge cwiczyc na silowni nogi ?
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
hej ! je tą chorobe miałem ... mnie strasznie bolało nawet pare przysiadow nie moglem zrobić .. trwało to z 2 lata teraz juz jest normalnie ;P ja bym tam nei cwiczył na twoim miejscu bo moze byc tylko gorzej !
pozdro ;p
pozdro ;p
...
Napisał(a)
Chyba jałowa martwica kości jakiejśtam. We wszystkich jałowych martwicach zalecane jest odciążenie kończyny i ograniczenie ruchomości wiec silownia to delikatnie mówiąc nie najlepszy pomysl.
Duzo tez zależy od stadium, rozwoju choroby. Pogadaj o tym z lekarzem.
Duzo tez zależy od stadium, rozwoju choroby. Pogadaj o tym z lekarzem.
...
Napisał(a)
Trening jest jak najbardziej zalecany. Po wyciszeniu objawów ćwiczenia rozciągające zwykle mięśni dwu i czworogłowego, potem wzmacnianie tego ostatniego. Zawsze bez bólu.
...
Napisał(a)
No zle napisalem z tym ograniczeniem ruchomości chodzilo mi o ograniczenie aktywności fizycznej w sensie właśnie treningu, wfu itp. (obciążanie kończyny)-bierne rozciąganie jak najbardziej.
Jak masz juz końcówke choroby to możesz wzmacniać mięśnie.
Wszystko zależy od stadium.
Jak masz juz końcówke choroby to możesz wzmacniać mięśnie.
Wszystko zależy od stadium.
...
Napisał(a)
W atlasie cwiczen znalazlem 2 cwiczenia na rozciagniecie miesnia czworoglowego i dwuglowego .Co ile mam wykonywac te cwiczenia i z jaka intensywnoscia?? A inne cwiczenia jak na przyklad przysiady moge robic jesli nie czuje bolu ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Hehe, a mi się jakoś wyrwało.
Te ćwiczenia rozciągające to statycznie raz dziennie np po 3-5 powtórzeń po 20 sekund. Ale samodzielnie ćwiczenia to tylko na własne ryzyko...
Te ćwiczenia rozciągające to statycznie raz dziennie np po 3-5 powtórzeń po 20 sekund. Ale samodzielnie ćwiczenia to tylko na własne ryzyko...
...
Napisał(a)
A nie mozna tego jakos usunac operacyjnie , albo jakies tabletki czy cos w tym stylu?
...
Napisał(a)
Hej. Ta dolegliwosc jak sama przyszla tak i sama pojdzie. Jest to spowodowane dorastaniem, przewaznie w wieku dojrzewania, ze nie wszystkie chrzastki sa skostniale czy jakos tak. mialem to na pietach:p Trwalo jakies 2 lata i przeszlo. Nie ma co tego ruszac operacyjnie bo trzeba to poprostu przezyc i przemczyc sie z tym. Tyle
Tomek
...
Napisał(a)
No niestety sama nie przejdzie
Byłem z tym u lekarza miałem zabiegi na kolano i nic nie pomogło .
Lekarz powiedział że mam taką przypadłośc i trenować niestety nie mogę .
Byłem z tym u lekarza miałem zabiegi na kolano i nic nie pomogło .
Lekarz powiedział że mam taką przypadłośc i trenować niestety nie mogę .
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!