Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
507
Witam biore omega 3 , wigantoletten witamina d przed lub po jedzeniu codziennie.
Monohydrat kreatyny codziennie lub przed treningiem. I bialko w roznych porach whey protein
Znalazlem w domu jeszce bcaa tylko kiedy to stosowac przed treningiem razem z kreatyna?
Aha czy maslo orzechowe z biedry go vege jest okej stosuje tylko dwie lyzki dziennie nie wiecej do smothie jak blenduje i do innych dan.
Te go active strasznie drogie.
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-10-11 23:02:12
Szacuny
11238
Napisanych postów
72960
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
961911
Taka ilość tego masła orzechowego - nie zaszkodzi Ci w diecie, więc nie ma co się za mocno przejmować. Jeśli jednak zdarza Ci się jeść więcej, to lepiej kupić 100% orzech ziemny (jeśli te najtańsze orzeszki CI odpowiadają, bo wiadomo jest jeszcze np. masło migdałowe, czy z nerkowców) bez dodatku soli i cukru, takie jak np. nasz dziki orzech (wersje smooth i crunch), cena świetna bo z jakimś rabatem wyłapiesz za 17/18 zł opakowanie 1000 g
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Dziki_Orzech-opis38736.html
Tutaj nasze zestawienie maseł orzechowy + ciekawa treść do przeczytania:
W kwestii aminokwasów BCAA, głównie stosuje się je okołotreningowo. Na przykład stosujesz w przeliczeniu 1 gram na 10 kg masy ciała, jeśli ważysz powiedzmy 80 kg, to około 4 gram przed treningiem ( tak z 30-40 min) i ok. 4 gram po treningu. Im więcej tym mocniej możesz odczuć pozytywną, zwiększoną regenerację mięśniową.
Możesz też wsypać całość do butelki wody i popijać w czasie treningu Ja na przykład wolę stosować intra workout.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Nie wiem niestety jak wygląda skład masła orzechowego z Biedronki. Jeżeli jest to 100 procent orzecha, to jak najbardziej może ono być jednym ze źródeł tłuszczów w naszej diecie. Np. tak jak to poniżej od nas:
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
Jak masz BCAA w prochu, smakowe, to mozesz wrzucic sobie do wody i popijac na treningu, jak kapsy, to daj przed/po treningu i z glowy :)
Na przyszlosc mozesz wybrac EAA zamiast BCAA, EAA bardziej uniwersalne do zastosowania okolotreningowo
Co do masla faktycznei nie jest to najlepsze uzupelnienie diety w tluszcze, wiec nic straconego w tym, ze drogie :) smialo mozesz odpuscic sobie jego stosowanie i wybrac inne zrodla zdrowych tluszczy, ktore i tak nie ebda pewnie zbyt tanie jak np. oliwa z oliwek
Szacuny
107
Napisanych postów
200
Na forum
279 dni
Przeczytanych tematów
2467
BCAA tak jak wyżej zostało napisane. Masła orzechowego nie jadłem i się nie wypowiem, ale... Ja robię sobie takiego domowego gainerka-mixa :) Troszke orzechów włoskich, troszkę nerkowca, troszkę laskowych, troszkę pestek z dyni, troszkę słonecznika... chlup do miksera :) Dodaje troszkę białka w proszku i woda. Miksujemy i mamy posiłek orzechowy z dodatkiem słonecznika i pestek dyni.
Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
507
masło go vege
Składniki: orzeszki ziemne(achaidowe)prażone. Produkt może zawierać inne orzechy.
Wlasnie mi sie wydawalo dziwne bo żona mi kupila to male go active i tam jest napisane 100% migdały.
Teraz to już zjem jak kupiłem stosuje dwie łyżki chyba diety mi to nie zepsuje, makro sie zgadza. Bardziej mi chodzi o sylwertke nie o zdrowie. I tak jem o niebo lepiej niż kiedys. Jak to maslo slabe to jak zjem zamowie cos ze sklepu sfd, gdzies mi wrzucaliscie w temacie i chyba cena nie byla taka zla.
Z maslem jem naleśniki lub smothie (blenduje sobie 2 łyżki masło orzechowe, skyr 1 opakowanie, 2 łyżki owsianki płatki górskie, kakao 1 łyżka o obnizonej ,zawartosci tluszczu z biedry magnetic, 2łyżki erytrol , 250ml mleko lub mleko roślinne bez cukru) Super smakuje ,polecam ,tylko to na moja wage.
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-10-12 16:14:45
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-10-12 16:18:03
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Przecież otrzymałeś wcześniej odpowiedzi na temat masła orzechowego. Istotny jest jego skład. Skoro, jak sam wkleiłeś i widzisz, są w nim w 100 procentach orzechy, to jak najbardziej może ono być elementem dobrze zbilansowanej diety i źródłem tłuszczów. Nie rozumiem więc dlaczego zastanawiania się nad tym. Polecam poczytać w artykule przedstawionym poniżej więcej informacji na temat zalecanych źródeł tłuszczów w diecie:
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Nawiązując jeszcze do aminokwasów rozgałęzionych BCAA, to jak najbardziej okolice treningu będą najlepszym momentem do ich stosowania. Wiele zależy też od Twojej diety i tego, jak ona wygląda. W przypadku osób stosujących dietę wegańską z istnejej prawdopodobieństwo problemów z dostarczeniem odpowiedniej ilości tych aminokwasów z pożywienia. Można więc również dodawać je do posiłków.