Hej, nie wiem czy to dobry, dział. Zastanawiam się nad zakupem masażera niby do oczu, ale ogólnie do twarzy/głowy/zatok. Zastanawiam się nad modelami GARETT BEAUTY Relax Eye oraz MEDIVON Horizon Pro lub RENPHO RF-EM001R. Czy ktoś z Was miał któryś z tych masażerów (a najlepiej przynajmniej miał okazję testować dwa z nich lub wszystkie)? Są między nimi jakieś różnice czy to praktycznie to samo? Z tego co jest napisane w internecie, Medivon Horizon Pro działa leczniczo na zatoki, migreny itd. O Garett oraz Renpho nie widzę takich informacji, pytanie jak jest z tym w praktyce? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ogólnie masażery są ok, pierwszy raz takie cuda widzę, moze to działa moze nie, albo nie w takim stopniu jak opisują
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie wiem niestety zbyt wiele na temat tego typu urządzeń. Pierwsze o nich słyszę. Pewnie dlatego, że masaże akurat tych części ciała wydają mi się zbędne. Zdecydowanie bardziej skupiam się na masowaniu mięśni, które mam dość mocno obciążone wysiłkiem fizycznym. Nie wiem za bardzo jaki miałby być cel masowania głowy i oczu. Być może jakiś relaksacyjny. Jeżeli masz na to czas i taką potrzebę, to kupuj. Najlepiej jakbyś podpytał fizjoterapeutę. Być może jakiś odpowie tutaj Tobie na to, czy są one wartościowe.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!