Witam. Mam taka a nie inna prace, ze moj kregoslup caly czas pracuje. Dodatkowo gram pol amatorsko w pilke i z pewnoscia bardziej przez to przeciazam kregoslup. Bol czasem jest taki, ze promieniuje na pachwiny, podbrzusie. Potrzebowalbym jakas masc rozluzniajaca te miesnie, zeby nie byly takie spiete. Nie wiem czy masc konska jest dobra na cos takiego (chlodzaca czy rozgrzewajaca). A moze ben-gay? Bede wdzeczny za rady. Generalnie chodzi mi o taka typowo rozluzniajaca, dajaca ukojenie miesnia wokol kregoslupa.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Moim zdaniem lepszą opcją była by wizyta u masażysty/fizjoterapeuty + do tego systematyczne rozciąganie i jakieś ćwiczenia stabilizujące kręgosłup. Maści na dłuższą metę raczej nie zdadzą egzaminu.
...
Napisał(a)
Tak, wiem. Wybieram sie do lekarza, jednakze chcialbym sie dowiedziec jaka masc na obecna chwile najlepiej kupic. Tylko takie odpowiedzi mnie interesuja :)
...
Napisał(a)
Jeżeli ból jest bardzo duży to raczej maść pod kątem przeciwbólowym.
Ja osobiście używam naproxenu w formie żelu. Mi przy doraznych 'podleczeniach' pomaga. Jednak problem sam nie zniknie.
Zmieniony przez - Dodo-094 w dniu 2012-08-08 13:44:22
Ja osobiście używam naproxenu w formie żelu. Mi przy doraznych 'podleczeniach' pomaga. Jednak problem sam nie zniknie.
Zmieniony przez - Dodo-094 w dniu 2012-08-08 13:44:22
...
Napisał(a)
Nie ma żadnego znaczenia jaka maść, będą one miały tylko chwilowy skutek.
...
Napisał(a)
Czytanie ze zrozumieniem
no chyba że moja wypowiedz nie była na tyle jasno napisana
To dorażne i chwilowe pozbycie się problemu nie całkowite jego zlikwidowanie.

To dorażne i chwilowe pozbycie się problemu nie całkowite jego zlikwidowanie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!