Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
264
Mam problem z masywnymi udami. Oprócz tkanki tłuszczowej mam na nich także tkankę mieśniową. Mam takie nogi od urodzenia, mama ma rowniez takie same wiec to jest kwestia genetyki. Nie wiem co mam robić. Robie aeroby 3,4 razy w tygodniu i nie widze wyraznie zeby schodziło. Prosze was pilnie o pomoc! Jestem bardzo zmobilizowany i zdeterminowany.
Szacuny
2
Napisanych postów
25
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1323
Mam podobną sylwetkę - nogi wielkie jak u konia, a górę miałem średnią. Im więcej nogi trenowałem tym bardziej się budowały - błędne koło. Jedynie pomogło mocne cięcie kalorii w posiłkach - ale i tak nie dało zadawalającego efektu. W końcu zacząłem budować górę - i teraz wyglądam proporcjonalnie. Nogi duże, góra też mała nie jest - dobrze zgrało się w całość. Pozostaje chyba tylko mocny trening górnych partii mięśniowych. I tak lepiej gdy nogi są większe - z bocianami wiadomo jak jest :) Nóg robić nie trzeba (teoretycznie) bo i tak są w sam raz i można skupić się na górze.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Nie masz masywnych nóg - coś Ci się pomyliło. Jesteś szczupły holistycznie.
Ponad 50% osób ćwiczących (zwłaszcza naturali) marzy o tym aby zwiększyć rozmiar swoich ud. Nie trenowanie dolnej części ciała to szybka droga do kontuzji, braku sprawności fizycznej i dysproporcji sylwetki - nie słuchaj kolegi powyżej.