Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
169
Witam troche brzmi to jak jakis rodzaj tortur asle raczej tak nie jest.
No właśnie i tu pojawia sie pytanie czy warto sie zaopatrzyc zwłąszcza jak ise ma problemy z rozciaganiem ?
Szacuny
37
Napisanych postów
6323
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19141
Ja jestem za "tradycyjnym" rozciąganiem, a nie rozciąganiem przez jakieś maszyny. Nigdy nie próbowałem się rozciągać na takich maszynach i myśle że morze to przynieś więcej szkody niż porzytku i tak jak powiedziałeś że to wygląda na torture niż na rozciąganie
Szacuny
2
Napisanych postów
50
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
861
Cześć.Maszyna wygląda dobrze ale napisz o niej coś wiecej cena itp. oraz na czym polegają twoje problemy z rozciąganiem jestes na cos chory albo cuś? czy poprostu nie chce Ci się rozciągać?
Szacuny
8
Napisanych postów
717
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12479
to coś nie do końca rozciaga -choc moze pomóc :) bardzo za to pomaga utrwalić efekty rozciagania ... sam teg odawno temu używałem a racze jczegoś bardzo podobnego ... siadałęm w tym, rozciagałem na maxa. i uczyłem siew tym po kilka godzin dziennie - ale z przerwami, zeby nie dopuścić d oniedokrwienie mieęśni i scięgien :) i ta kstopniowo coraz dalsze dziurki :)tyle, że dojechanie na tym czymś do 180* wcale nie oznacza, ze zrobisz pełen szpagat :)
Szacuny
60
Napisanych postów
2111
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25260
Maszyna nie jest konieczna, chociaż wygodnie się w niej rozciąga.
Nie polecam długiego przesiadywania w maksymalnym rozciągnieciu. Najlepiej się rozciągać izometrycznie na zakończenie treningu w trzech seryjkach napięcie mieśni 10 s i rozciągniecie 10 s, napięcie mięśni 10 s i rozciągnięcie 20 s, napięcie mięśni 10 s i rozciągnięcie 30 s.
Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2006-02-06 10:55:19
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1228
Miałem ale inną z ciekawosci kupiłem nie miałem co z kasą robić i po używałem ją kilka razy po czym poszła w kąt...Czemu szczerze powiedziawszy dużo sie rozciągam swoimi planami i moim zdaniem ta zabawka jest zbędna i nie potrzebny wydatek a mało nie kosztuje a jak ktoś myśli o siedzeniu w rozkroku na niej dłuższy czas to no comment... ktoś pisał już na górze co i jak , pozatym zauważyłem że kolana podczas kręcenia korbką uciekają lekko do góry dlatego też lipa....
Zresztą do szpagatów doszedłem rozciągając sie według swoich planów .
Ogólnie nie jest warta tych pieniędzy jakby ktoś chciał sprzedać za 50 zł to wtedy możesz brać inaczej nie polecam najlepiej się rozciągać naturalnie ;)
Szacuny
8
Napisanych postów
717
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12479
ja cos takiego - podobnego kupilem za jakies 3 dychy dlatego z tego korzystalem :) non stop na ty msiedziec nie mozna :) max. 40 minut i zejscie pare przysiadów i podskoków, troche odpoczynku i znów mozna :) a na oodstajace kolana sposób jest taki, ze przycisnac je mozna gumami jakimis albo przywiazac mozna linka :)
Szacuny
6
Napisanych postów
158
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1338
Nie ma sensu szukać jakichś siłowni tylko dla tego, że takie maszyny są. Lepiej normalne ćwiczenia w domu robić, jeśli nie wiesz jakie to poszukaj w necie.Pozdro
Zmieniony przez - Bisker w dniu 2011-05-18 20:11:06