Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
563
Witam.
Pytanie jak w temacie mianowicie... Czym zastąpić maszynę hammer strenght ? Chce machnac trening Doriana Yatesa a z tego co widziałem to cwiczenie było u niego podstawą.
Dodam że prócz tego mam w planie ściąganie drążka górnego, podciaganie na drążku, wioslowanie sztanga oraz martwy ciąg.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
A po co ćwiczysz planem Doriana ? Jeśli chcesz trenować tak jak on to i wypadałoby tak samo się wspomagać .
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1012
Napisanych postów
5430
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
137204
Ciekawe o który plan Doriana chodzi bo widziałem rozpiski oparte o samych wolnych ciężarach. A sam schemat: kilka serii rozgrzewkowych i 1-2 robocze jest bardzo ciekawy, warto stestować, sam kiedyś spróbuję treningu typu HIT
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6838
Napisanych postów
62860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784482
HIT sam w sobie nie jest zły jako system treningowy ale jak już ktoś ma jakieś doświadczenie w treningu to nie zawsze to pasuje. Osobiście w jakiejś fazie roztrenowania może być ale jako pełnoprawny mikrocykl to za mała objętość.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
W zamysle planu z tego co pamiętam ta jedna seria ma być intensywna, często z wykorzystaniem ruchów wymuszonych. Chociaż ja tu nie widzę nic odkrywczego, zwykła rampa też ma jedną serię do upadku.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„