Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
216
Witam,
chciałbym się poradzić jaką matę zakupić do domowej siłowni na 2gim piętrze. Główne przeznaczenie to amortyzacja i wygłuszenie w przypadku upadku talerzy. Szukałem tego dość sporo i wszystkie maty, które są oznaczone jako maty fitness lub maty na siłownie mają dość duże ceny za m2. Doszukałem się, że można użyć mat przemysłowych i są one dużo tańsze, ale nie wiem dokładnie jakie będą odpowiednie.
Ważne by nie była to pianka EVA czy jak to się to tam nazywa.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Moze być i mata na wycieraczke bez znaczenia, jak chcesz to i nawet karimata się sprawdzi złożona na pół, jak spoadnie z wysokoći na jakiej robisz siady czy jakieś wyciskanie na barki to żadna mata Ci nie pomoże. chyba że bedzie miała z 10 sm.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
14
Napisanych postów
2914
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39362
ja mam maty gumowe sbr (takie coś jak na placach zabaw czy siłowniach plenerowych) i gorąco polecam. Moje mają grubość 2 cm i dają radę, ale jak chcesz jeszcze lepiej wygłuszyć możesz brać 3 cm. Doskonałe podkłady pod ciągi i przysiady. Tam gdzie nie rzucasz ciężarem można dać coś cienkiego.
Zmieniony przez - natolin w dniu 2021-01-20 09:47:03
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
216
natolin
ja mam maty gumowe sbr (takie coś jak na placach zabaw czy siłowniach plenerowych) i gorąco polecam. Moje mają grubość 2 cm i dają radę, ale jak chcesz jeszcze lepiej wygłuszyć możesz brać 3 cm. Doskonałe podkłady pod ciągi i przysiady. Tam gdzie nie rzucasz ciężarem można dać coś cienkiego.
Mógłbym prosić Cie byś podał link do jakiejś takiej maty 3cm? Wyskakuje mi ich bardzo wiele typów pod frazą mata gumowa SBR. Jakbyś dał mi jakiś jeden link to już poradziłbym sobie z tym jako odnośnik. :)
Szacuny
14
Napisanych postów
2914
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
39362
ja kupowałem na allegro z uwagi na darmową przesyłkę (maty są ciężkie). Wpisz numer oferty 8292462987 . Facet ma różne grubości także 4cm i 5 cm, ale podobno powyżej 3cm już nie ma widocznej różnicy w wygłuszeniu/amortyzacji.
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
12
Łestsajd
natolin
Mógłbym prosić Cie byś podał link do jakiejś takiej maty 3cm? Wyskakuje mi ich bardzo wiele typów pod frazą mata gumowa SBR. Jakbyś dał mi jakiś jeden link to już poradziłbym sobie z tym jako odnośnik. :)
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
12
natolin
W takich matach należy uważać na gęstość. W zależności od tego, jest wiadomo czy mata jest przeznaczona do tłumienia czy zrobiona na lata.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
216
Dobra już ogarnąłem. Wezme 4 paczki po 9 mat 50cm2 co mi razem da 9m2, ale dzięki temu każda z paczek będzie miała dostawe poniżej 40zł i dostarczą mi za free przez allegro smart. Dzięki za pomoc, napisze jeszcze jak to wygląda jak dojdzie. Wziałem akurat 40mm bo jest na promocji.