Szacuny
2
Napisanych postów
321
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
13420
Czy ktos z was kiedys robil kiedys samemu mate do jj? Poniewaz na zakup orginalnych mat mnie niestac :( Nastepne pytanie czym sa wypelnione maty? i czym to mozna zastapic :)
za pomoc bardzo dziekuje :)
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
Witam
Wiele osób wykonuje maty do SW samodzielnie, co kosztuje grosze. Najczesciej stosuje się tutaj pianke poliuretanową. Istnieje kilka rodzajów ów pianek. Pianki zwykłe twardnieją pod wpływej wilgoci zawartej w powietrzu i na podłożu. Jeśli jest niższa aniżeli 35% to nie dojdzie do stwardnienia. Minimalna temperatura wynosi jakieś 5 * C. Maksymalne utwardzenie osiągamy po jakichś 4 godzinach. W sprzedaży mamy pianki w tradycyjnej puszcze, z aplikatorem i pistoletowe. Do tego, by skonstruować własnoręcznie matę, będziesz potrzebował jeszcze plandeki. Kupisz ją w sklepie z akcesoriami ogrodowymi. Istnieją różne wielkości plandek, więc musisz dobrac coś pod siebie.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
158206
bardzo dobrze się sprawdzała, pianke zamawiasz taką grubą jaką chcesz,
w dziale targowisko jest post kolegi RV, ktory chcse sprzedać taką matę, zajrzyj.
Szacuny
1
Napisanych postów
6
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
42
Ja. Całość wyniesie niewiele mniej niż kupno orginalnej maty, np. puzzli. Moja mata jest wymiarów około 30m2 czyli 5 na 6m. Wszystko by było z nią dobrze, ale materace z pianki były kupywane na szybkości u niekumatego tapicera i są za miękkie! Koszt jednego o wymiarach 2m na
1.20m to około 135 złotych. Trzeba więc szukać materacy o możliwie największej twardości/gęstości. Plandeka to koszt około 25-30 zł za metr kwadratowy, zależy też jeszcze jakiej grubości.