Szacuny
1
Napisanych postów
57
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17784
co z jedzeniem gotowego? np w McD. sa kanapki z kurczakiem ale jest tez i milkszejk - powinien miec duzo bialka. czy ktos ma tabele z wartosciami btw ? kiedys byly z kaloriami ale to nic nie daje.
pytanie dosc luzne ale prosze powstrzymac sie z odpowiedziami ze to syf itp.
Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
2024 lat
Przeczytanych tematów
0
no dobra - ja napisze, ze codziennie musze tam zagladac.
nawet gdy zjem w robocie kurczaka z ryzem, to czuje sie jakis taki slaby.
nie bede Wam pisal ile na zarcie wydaje, bo to chore ale ciagle probuje z tego zrezygnowac pozdro
Szacuny
14
Napisanych postów
2336
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
11009
czasem jadac do szkoly to musze wstapic do maca kolo BP jak sie z obwodnicy opolskiej na rondzie na makro skreca ale nie zebym jadl tylko kumple grubasy przepadaja
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
Tu nie chodzi nawet u makroskładniki, tylko o rodzaj tłuszczu. Na łoju nie smażą, bo przecież nasycone są złe , na oliwie z oliwek użytej tylko raz, potem wylanej pewnie też nie , więc pozostają najtańsze tłuszcze jakie są, czyli wielonienasycone omega-6, z których bardzo ładnie z formy cis powstają trans
Szacuny
1
Napisanych postów
57
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17784
dzieki Charon - cos konkretnego.
nie chodzi mi o bazowaniu na Mc, tylko na sytucji kiedy jestem daleko od domu musze cos zjesc: przydrozna restauracja gdzie z kotletem mozna zjesc inne cuda niekoniecznie zdrowe - odpada, nie bede tez kupwal w slepie skadnikow i kroil ich na kolach w aucie a potem mieszal w misce.co zrobic gdy sie zdazy nieprzewidziany wyjazd na kilka godz. moze kielbasa z bulka ?