Pizza wychodzi pyszna, więc postanowiłam podzielić się przepisem.
Potrzeba:
na spód:
150g twarogu niemielonego ( u mnie chudy, biedronkowy)
białka z 2ch jajek
łyżka otrębów pszennych (u mnie 5g)
łyżka otrębów owsianych (u mnie 10g)
ulubione przyprawy
na wierzch u mnie:
40g sera żółtego Piórko
50g pomidorków koktajlowych
10g cebuli
100g wcześniej upieczonej piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
1. Twaróg mieszamy z otrębami, wbijamy dwa białka, przyprawiamy. Odstawiamy na chwilę.
2. Powstałą masę twarogową cienko rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Najlepiej zrobić to palcami wcześniej zamoczonymi w zimnej wodzie, albo silikonową łopatką do ciasta. Pieczemy w 180stopniach z termoobiegiem ok. 20-30minut. 'Ciasto' musi być dobrze upieczone, żeby wytrzymało ciężar dodatków.
3.Wyciągamy spód z piekarnika i układamy ulubione dodatki i jeszcze chwilę zapiekamy.
Pizza wychodzi normalnie petarda, serio
Jest banalnie prosta, polecam zdecydowanie

Potrzeba:
na spód:
150g twarogu niemielonego ( u mnie chudy, biedronkowy)
białka z 2ch jajek
łyżka otrębów pszennych (u mnie 5g)
łyżka otrębów owsianych (u mnie 10g)
ulubione przyprawy
na wierzch u mnie:
40g sera żółtego Piórko
50g pomidorków koktajlowych
10g cebuli
100g wcześniej upieczonej piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
1. Twaróg mieszamy z otrębami, wbijamy dwa białka, przyprawiamy. Odstawiamy na chwilę.
2. Powstałą masę twarogową cienko rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Najlepiej zrobić to palcami wcześniej zamoczonymi w zimnej wodzie, albo silikonową łopatką do ciasta. Pieczemy w 180stopniach z termoobiegiem ok. 20-30minut. 'Ciasto' musi być dobrze upieczone, żeby wytrzymało ciężar dodatków.
3.Wyciągamy spód z piekarnika i układamy ulubione dodatki i jeszcze chwilę zapiekamy.
Pizza wychodzi normalnie petarda, serio

Jest banalnie prosta, polecam zdecydowanie


5