Witam! zapewne monotonia w diecie dopada każdego więc chciał bym wam dać przepis na fajna zupę do której pasuje makaron jak i ryz
Składniki na 3 porcje :
550g chudego mięsa wołowego
1 puszka pomidorów
3 łyżki fasoli czerwonej
3.5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 cała papryka
1 duża cebula
1 litr wody
2 kostki wołowe , bądź wywar z mięsa wołowego
Przyprawy (Cayenne , czosnek , pieprz cytrynowy , sól , papryka słodka / przyprawa do burito
Przygotowanie :
Wołowinę pokroić w większą kostkę przyprawić dla smaku odstawić najlepiej na cała noc . W litrze wody rozpuścić 2 kostki wołowe.
Mięso podsmażamy na patelni okolu 10 min. + dodajemy do garnka z wywarem gotujemy 30 minut , miedzy czasie podsmażamy cala cebule w momencie gdy się zeszkli dodajemy do wywaru . Po 30 minutach dodajemy puszkę pomidorów + koncentrat czekamy 5 minut i dodajemy resztę składników (warzywa + przyprawy dla smaku ) na małym ogniu gotujemy kolejne 30 minut . Polecam sprawdzić czy mięso jest miękkie :) , podawać z ryżem , kasza , makaronem ! Smacznego
BTW (KCAL - 935) : samej zupy
B : 120
T : 41
W : 15

Składniki na 3 porcje :
550g chudego mięsa wołowego
1 puszka pomidorów
3 łyżki fasoli czerwonej
3.5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 cała papryka
1 duża cebula
1 litr wody
2 kostki wołowe , bądź wywar z mięsa wołowego
Przyprawy (Cayenne , czosnek , pieprz cytrynowy , sól , papryka słodka / przyprawa do burito
Przygotowanie :
Wołowinę pokroić w większą kostkę przyprawić dla smaku odstawić najlepiej na cała noc . W litrze wody rozpuścić 2 kostki wołowe.
Mięso podsmażamy na patelni okolu 10 min. + dodajemy do garnka z wywarem gotujemy 30 minut , miedzy czasie podsmażamy cala cebule w momencie gdy się zeszkli dodajemy do wywaru . Po 30 minutach dodajemy puszkę pomidorów + koncentrat czekamy 5 minut i dodajemy resztę składników (warzywa + przyprawy dla smaku ) na małym ogniu gotujemy kolejne 30 minut . Polecam sprawdzić czy mięso jest miękkie :) , podawać z ryżem , kasza , makaronem ! Smacznego
BTW (KCAL - 935) : samej zupy
B : 120
T : 41
W : 15




