Szacuny
1
Napisanych postów
45
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
342
Dzięki za odpowiedz.
Ten rowerek to na początek.Ale i tak będę go pomału udoskonalał słyszałem że ramy Meridy są dość wytrzymałe.Resztę się pomału załatwi jak będą pieniążki.
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
888
Ja posiadam Meride Kalahari 510
Model chyba 2002.
Wtedy jeszcze montowali z tylu 6 zebatek w tym modelu.
KUpilem w 2002 roku za okolo 750 zlotych i ogolnie jestem zadowolony, szkoda ze rama nie aluminiowa ale wtedy aluminiowe byly troche drozsze niz teraz. Wlasie wczoraj skonczylem jej remont, wymieniliem korbe, wolnobieg, lancuch, obie przerzutki. Ten model jest dosc dobry wedlug mojej oceny, nie wiem jaka teraz montuja tam korbe, ale ta co ja mialem to do kitu szybko sie pogiely zebatki, lepiej wymienic na lepsza. Tak samo suport, bardzo szybko zlapal luzy, przednia przerzutka tez slabiutka.
Jesli mialbym kupowac teraz to wolalbym zlecic zlozenie roweru od podstaw niz kupno tej Meridy, bo osprzet to jest tam raczej srednij jakosci.
Ale ten model dosc udany, nie liczac osprzetu. Rama dobra.
Szacuny
2
Napisanych postów
129
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8209
Też mam Meride Kalahasi 510 , tylko że rower sprzed ponad 6 lat Według mnie rower jest dość wytrzymały, Jeżdże na nim często i pokonuje spore dystanse i jeszcze nigdy nie miałem żadnych poważniejszych problemów oprócz hamulców i przeżutek.A jak go kupowałem kosztował około 600 zł.