Witam ! Mam pytanie. Bo codziennie przed snem jem ser biały. Czy moge do niego jesc 10 gram miodu?? Jest to mało wegli i jest zdrowy.Prosze o odp
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Rothen powiedział że 10g nie zrobi Ci krzywdy
I miał rację, zwłaszcza że to tylko 5-6g cukrów
Więc spokojnie możesz jeśc nawet 20g (3 łyżki) i też Ci się krzywda nie stanie
Warunkiem jest tylko że musi to być prawdziwy, pszczeli miód, nie jakieś sztuczne g**** ze sklepu
Jedynym przeciwskazaniem dla szamania miodu przed snem mogłaby być sytuacja kiedy łapiesz tłuszcz zbyt łatwo, to by oznaczało że musisz unikać jakichkolwiek silniejszych stymulantów poziomu cukru, a więc miodu również.
I miał rację, zwłaszcza że to tylko 5-6g cukrów
Więc spokojnie możesz jeśc nawet 20g (3 łyżki) i też Ci się krzywda nie stanie
Warunkiem jest tylko że musi to być prawdziwy, pszczeli miód, nie jakieś sztuczne g**** ze sklepu
Jedynym przeciwskazaniem dla szamania miodu przed snem mogłaby być sytuacja kiedy łapiesz tłuszcz zbyt łatwo, to by oznaczało że musisz unikać jakichkolwiek silniejszych stymulantów poziomu cukru, a więc miodu również.
...
Napisał(a)
miod mozesz do sniadanka,na noc zrezygnuj
www.pajacyk.pl
-----------------------------
----------------------------
...
Napisał(a)
czego marudzą
http://www.sfd.pl/chucknoris_/masa_z_półobrotem-t424885.html DZIENNIK TRENINGOWY ZAPRASZAM
http://www.sfd.pl/BLOG_Nawet_parówka_dęta_raz_w_roku_ma_swoje_święta_by_chucknorris-t484710.html
BLOG TREC ZAPRASZAM
NIE POPRAWIAM DIET I TRENINGÓW NIE ZNAM SIĘ NA TYM
...
Napisał(a)
10 gram miodu nie zabije ciebie bez przesady , liczy się bilans dnia
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
tak samo jak nie pilnujesz bilansu i bedziesz dodawał oliwe...
liczy się łaczny bilans z całego dnia
liczy się łaczny bilans z całego dnia
...
Napisał(a)
Lepiej daj co innego. Szczypior, koper, ogorek, rzodkiewka, przyprawy itp.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ale wlasnieja chcem miod.Wedlóg mine sie nic nie stanie! Zrezygnuje z czegos wczesniej i bedize mi lepiej ser bialy wchodzil.Co nie zabije to wzmocni:P:)
...
Napisał(a)
glukoza i fruktoza obciąża układtrawienny wiec bezposrednio przed nocą nie jest to najlepszy pomysł. Te 10g miodu to około 40 kcal - jezeli to malo dla Ciebie to looz ale wes pod uwage że tego rodzaju cukier nie spożytkowany w odbudowie glikogenu lub nie spozytkowany w postaci energii zamienia sie po prostu w tłuszcz. Poza tym po spozyciu tego rodzaju jedzenia pobudzane sa receptory insulinowe i nastepuje wydzielanie insuliny - hormonu anabolicznego ale jednak powodujacego również w pewnym stopniu otłuszczanie sie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!